Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Eισαγωγή μοναδικών συντελεστών κέρδους για 200 νέα επαγγέλματα

Tέλος στις αυθαιρεσίες και τον αναχρονιστικό εξωλογιστικό προσδιορισμό των κερδών για 850.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες φιλοδοξεί να θέσει η δημοσιοποίηση, στο ερχόμενο διάστημα, των νέων Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους. ...

Tέλος στις αυθαιρεσίες και τον αναχρονιστικό εξωλογιστικό προσδιορισμό των κερδών για 850.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες φιλοδοξεί να θέσει η δημοσιοποίηση, στο ερχόμενο διάστημα, των νέων Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους.
Με καθυστέρηση αρκετών χρόνων επέρχεται, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, η προσθήκη συντελεστών για περισσότερες από 200 κατηγορίες επιτηδευματιών που σήμερα δεν αντιπροσωπεύονται στον σχετικό κατάλογο. Για τον λόγο αυτό, εμφανίζονταν συχνά κρούσματα προστριβών μεταξύ εφορίας και φορολογουμένων για τον «συγγενικό» κλάδο υπαγωγής τους κατά τον προσδιορισμό των εξωλογιστικών κερδών που είτε επιβάρυνε τους επιτηδευματίες είτε ζημίωνε το Δημόσιο. Παράλληλα, προβλέπεται η μείωση σε αρκετούς συντελεστές για διάφορους λόγους που σχετίζονται με τη σμίκρυνση των περιθωρίων κερδοφορίας κάποιων κλάδων (κόστους, υποβαθμισμένης ανταγωνιστικότητας, μείωσης όγκου εργασιών, κ.λπ.), ωστόσο αυξάνονται κάποιοι άλλοι.

Σημειώνεται ότι από πέρυσι οι ΜΣΚΚ χρησιμοποιούνται από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις προκειμένου να υπολογίζεται ο προκύπτων φόρος της αυτοπεραίωσης και να κλείνουν έτσι τις φορολογικές χρήσεις δίχως να υπάγονται σε τακτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυξομείωση των συντελεστών δεν θα μεταβάλει αισθητά τον μέσο όρο τους, που υπολογίζεται περί το 32%.
Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο