Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρινίσεις για τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Τις τελευταίες ημέρες, και ιδιαίτερα στον σημερινό Τύπο, παρατηρείται μια σύγχυση στις αναφορές των ΜΜΕ όσον αφορά στα νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ. Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανακοινώνει:

Με βάση τα δεδομένα της ΔΕΗ και την επεξεργασία από τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας του Υπουργείου οι αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο είναι οριακές για κάποιες κατηγορίες καταναλωτών ενώ για άλλες προκύπτει μείωση. Πιο συγκεκριμένα με βάση τα νέα τιμολόγια:
·         Για τις χαμηλές τετραμηνιαίες καταναλώσεις (μέχρι 800 KWh) και υπό την προϋπόθεση ότι το νοικοκυριό έχει ενταχθεί στις διατάξεις του ΚΟΤ προκύπτει μείωση  έως 20% (ΚΟΤ Ι ) και έως 30% (ΚΟΤ ΙΙ). Δικαιούνται να ενταχθούν στην κατηγορία αυτή 1.200.000 καταναλωτές.
·         Για τις χαμηλές τετραμηνιαίες καταναλώσεις (μέχρι 800 KWh) που δεν εντάσσονται στο ΚΟΤ (κυρίως παραθεριστικές κατοικίες, κλειστά σπίτια, δεύτερες κατοικίες, σπίτια μόνιμων κατοίκων εξωτερικού κλπ)  προκύπτει μέση αύξηση 9,1%, δηλαδή περίπου 1,8 € το μήνα (για 800 KWh τετραμηνιαία κατανάλωση).
·         Για τεραμηνιαίες καταναλώσεις 900 KWh προκύπτει αύξηση 1,7 %, δηλαδή 0,41 € τον μήνα.
·         Για τεραμηνιαίες καταναλώσεις 1200 KWh προκύπτει αύξηση  0,99 %, δηλαδή 0,33 €  τον μήνα.
·         Για τετραμηνιαίες καταναλώσεις 1700 KWh προκύπτει αύξηση 2,1 %, δηλαδή 1,04 € τον μήνα.
·         Τέλος, για τετραμηνιαίες καταναλώσεις 2500 KWh προκύπτει μείωση 0,95 %, δηλαδή μείωση 0,89 € τον μήνα.
Στους υπολογισμούς αυτούς περιλαμβάνεται το σύνολο του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας (χωρίς ΦΠΑ).
Υπενθυμίζεται επίσης ότι ως αποτέλεσμα των νέων τιμολογίων προκύπτουν ουσιαστικές μειώσεις στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τις επιχειρήσεις της χώρας. Συγκεκριμένα 1.500.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (εμπορικές και βιομηχανικές) θα έχουν μείωση από 18,7% έως 4,7% της μέσης συνολικής τιμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.
Η αλλαγή στο σύστημα της προοδευτικής χρέωσης δεν επηρεάζει την τιμή της κιλοβατώρας, απλώς απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο