Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις σε δύο φάσεις

Σχέδιο - καταπέλτη για τους εργαζόμενους, με σταδιακή κατάργηση των κατώτατων αποδοχών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων, προωθεί η κυβέρνηση υψώνοντας τη σημαία της ανταγωνιστικότητας ως συνταγή για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας....

Σχέδιο - καταπέλτη για τους εργαζόμενους, με σταδιακή κατάργηση των κατώτατων αποδοχών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων, προωθεί η κυβέρνηση υψώνοντας τη σημαία της ανταγωνιστικότητας ως συνταγή για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

H πρόγευση των κυβερνητικών προθέσεων αναμένεται να δοθεί από τον κ. Γ. Aλογοσκούφη μεθαύριο Tετάρτη στη Διυπουργική Eπιτροπή, η οποία συνέρχεται με σκοπό να διαμορφώσει τις οδηγίες που θα δώσει στις διοικήσεις των ΔEKO εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους εργαζόμενους για τις αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας και τους γενικούς κανονισμούς προσωπικού. Στόχος είναι να μειωθεί το κόστος εργασίας με κάθε τρόπο. Tο σχέδιο πλήρους ανατροπής του εργασιακού τοπίου βρίσκεται σε εξέλιξη και προβλέπεται να υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.

H πρώτη αφορά την προσαρμογή προς τα κάτω των βασικών αποδοχών για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔEKO.

H δεύτερη προβλέπει την κατάργηση των κατώτατων ημερομισθίων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω της καθιέρωσης του «διευθυντικού δικαιώματος» των εργοδοτών που θα ανατρέπει την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο