Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 381.300 ευρώ επιβλήθηκαν σε 46 επιχειρήσεις από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Πρόστιμα συνολικού ύψους 381.300 ευρώ επιβλήθηκαν σε 46 επιχειρήσεις από τη γενική γραμματεία Καταναλωτή για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών από ελέγχους που διενεργήθηκαν το τελευταίο διάστημα του 2010.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Β. Κεγκέρογλου:

«Με τα νεότερα πρόστιμα που ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, οι πράξεις επιβολής προστίμων ανήλθαν για το έτος 2010 σε 167, ενώ ουδέποτε στο παρελθόν είχαν ξεπεράσει σε ετήσια βάση διψήφιο αριθμό. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή οργανώνει και αναπτύσσει δυναμικά και για το νέο έτος μηχανισμούς και προγράμματα ελέγχου με σκοπό την αντιμετώπιση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, παραβάσεων της νομοθεσίας για ασφαλή προϊόντα και την αντιμετώπιση πρακτικών οικονομικής εκμετάλλευσης των καταναλωτών».

Αναλυτικά, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για τις ακόλουθες παραβάσεις:

- Σε βάρος σε 2 εταιρειών πετρελαιοειδών, 28 επιχειρήσεων πρατηρίων υγρών καυσίμων και 2 ιδιοκτητών βυτιοφόρων οχημάτων επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα συνολικού ποσού 257.500 ευρώ για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών καυσίμων και τη θέση σε κίνδυνο της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από αρμόδια κλιμάκια του Σ.Δ.Ο.Ε., των Δ.ΕΔ.Α.Κ. και των Νομαρχιών όλης της χώρας.

Πρόστιμα για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών καυσίμων δόθηκαν στις εξης επιχειρήσεις: CORAL A.E ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΠΡΩΗΝ SHELL HELLAS A.E) στο Ηράκλειο, “ΚΑOIL A.E” - Ν. ΚΟΥΤΛΑΣ ΑΒΕΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ στη Θεσσαλονίκη και στα πρατήρια και βυτιοφόρα ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΜΑΥΡΑΚΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ, ΓΕΩΡΓΑΛΑ ΑΡΤΕΜΙΣ, ΝΑΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε, ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ (4 Η ΥΠΟΤΡΟΠΗ), ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΕΡΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΤΖΗΜΕΛΕΤΙΟΥ Μ. & ΣΙΑ Ο.Ε, ΣΑΒΡΑΜΗ Ε. & ΣΙΑ Ο.Ε, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ, ΝΕΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΒΛΑΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ), ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ (ΥΠΟΤΡΟΠΗ), ΡΙΔΑΚΗΣ-ΩΡΟΛΟΓΑΣ Ο.Ε (ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ), ΝΤΟΥΦΕΞΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε (ΠΡΩΗΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΡΕΚΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ), ΜΠΑΖΙΑΛΕΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΜΠΑΡΜΠΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΑΡΟΥΤΣΟΥ Ο.Ε, ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ο.Ε (ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ), ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΠΑΝΟΣ Π. & Ε. & ΣΙΑ Ο.Ε, ΣΑΡ. ΔΕΛΟΥΔΗ & ΣΙΑ Ο.Ε (ΠΡΩΗΝ ΑΔ. ΣΛΟΥΤΑΣ -ΚΥΡ. ΝΤΑΗ Ο.Ε), ΓΚΑΣΔΟΓΚΑ Ζ. ΕΛΕΝΗ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

- Σε βάρος έντεκα κέντρων αισθητικής, ινστιτούτων αδυνατίσματος και γυμναστηρίων εκδόθηκαν 12 αποφάσεις, με τις οποίες καταλογίστηκαν χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 107.300 ευρώ για παράβαση των διατάξεων της ΥΑ Ζ1-1262/2007 που ρυθμίζουν τον τύπο και τις συμβάσεις που συνάπτουν οι καταναλωτές με μονάδες αδυνατίσματος και γυμναστήρια (μη επιστροφή προκαταβληθέντος τιμήματος σε υπαναχωρήσεις, αδιαφανείς συμβάσεις κ.α.). Οι διακριτικοί τίτλοι των επιχειρήσεων στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είναι: BODYLINE, ΕVEXIA, VARI SPORTS CLUB, NEW DAY, ΠΡΙΝΟΥ και DNA.

- Σε βάρος εταιρείας πληροφορικής και επικοινωνιών εκδόθηκε απόφαση, με την οποία επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για αθέμιτη εμπορική πρακτική και 2.000 ευρώ για μη απάντηση επί καταγγελίας καταναλωτή. Η εταιρεία είναι η ZEGRETON ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ& ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Α.Ε.

- Σε βάρος της επιχείρησης Παπαϊωάννου Γρ. Ευθύμιος- Εισαγωγές και Εμπορία Ειδών Υγιεινής-Χρώματα εκδόθηκε απόφαση, με την οποία επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, επειδή διέθεσε στην αγορά προϊόντα παιδικού χρώματος τοίχου, τα οποία δεν είχαν στη συσκευασία τους οδηγίες χρήσης και προφύλαξης στα ελληνικά.

- Σε βάρος επιχείρησης Ν. & Α. Συλαϊδης & Σία Ο.Ε - Εμπόριο Εποχικών Ειδών επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, γιατί η εταιρεία δεν συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να εξασφαλιστεί πλήρως η ασφαλής διάθεση στην αγορά του προϊόντος, το οποίο δεν είχε στη συσκευασία του επισημάνσεις στα ελληνικά.Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο