Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σύγχιση προκαλούν οι δηλώσεις του για συμψηφισμό των επιστροφών ΦΠΑ και χρεών προς το Δημόσιο

Πλήρη σύγχυση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Π. Ρήγα περί συμψηφισμού των επιστροφών ΦΠΑ και χρεών προς το Δημόσιο, καθώς ο ίδιος τις αναίρεσε αποδίδοντάς τες σε «λάθος διατύπωση» από μέρους του. Συγκεκριμένα, το πρωί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία επεξεργάζεται το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ο κ. Ρήγας δήλωσε: «Τον Φεβρουάριο θα γίνει ο διακανονισμός εκείνος που ζητάει η αγορά, να υπάρχει συμψηφισμός όταν το δημόσιο είτε από ΦΠΑ είτε από άλλους λόγους οφείλει σε κάποιον επιχειρηματία, έστω και στοιχειωδώς.

Τον τελευταίο χρόνο αυτό έχει μπει μετ’ επιτάσεως σε όλες τις συναντήσεις που έγιναν με το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών και μας διαβεβαίωσαν ότι θα βρουν τρόπο ώστε αυτό να τελειώσει. Είναι μία άδικη συμπεριφορά για τον ιδιώτη που πρέπει να διορθωθεί». Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν άγνοια, ενώ αργότερα ο κ. Ρήγας σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχολίαζε ότι επρόκειτο για λάθος διατύπωσή του η οποία προκάλεσε παρερμηνείες. «Δεν γνώριζα ότι υπάρχει και σήμερα δυνατότητα συμψηφισμού χρεών και οφειλών μεταξύ στενού δημόσιου τομέα και επιχειρήσεων, αλλά νόμιζα πως ήταν μόνο για συμψηφισμό ΦΠΑ προς ΦΠΑ», είπε ο υφυπουργός.

Πάντως κύκλοι της κυβέρνησης σχολίαζαν με αφορμή το αλαλούμ που δημιουργήθηκε ότι "ήδη κάποιοι συμψηφισμοί με ΦΠΑ υπάρχουν, ενώ συμπλήρωναν: "Δεν υπάρχει σήμερα η υποδομή για περισσότερους συμψηφισμούς. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα διευρύνουμε κατά το δυνατόν την σχετική διαδικασία".

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο