Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οργιο φοροδιαφυγής σε νυχτερινά κέντρα

Ράμπο του ΣΔΟΕ εισέβαλαν κατά τις γιορτινές ημέρες σε νυχτερινά κέντρα και χώρους εστίασης και κατέγραψαν σωρεία φορολογικών παραβάσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 18 νυκτερινά κέντρα που ελέγχθηκαν την Πρωτοχρονιά τα 10 φοροδιέφευγαν για λογαριασμούς άνω των 200 ευρώ. Ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρης έκανε λόγο για προκλητική στάση από τους επιχειρηματίες. και αποκάλυψε ότι υπάρχουν και καταγγελίες για απειλές σε πελάτες που ζήτησαν απόδειξη!

Ωστόσο και στα τουριστικά καταλύματα ανά την Ελλάδα η εικόνα ήταν ανάλογη. Οπως ανέφερε ο κ Καπελέρης, με βάση τους ελέγχους που έγιναν ανέφερε ότι η φοροδιαφυγή στα χειμερινά θέρετρα ξεπέρασε το 50%. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.


Πηγή Το Βήμα

Για το ίδιο θέμα η Ελευθεροτυπία γράφει


Κανόνας η φοροδιαφυγή στις γιορτές
Εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε νυχτερινά κέντρα, χώρους εστίασης και χειμερινά θέρετρα έδειξαν οι έλεγχοι το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με τα τα στοιχεία που παρουσίασε ο εδικός γραμματέας του σώματος Γιάννης Καπελέρης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9».

Ανέφερε ότι τα 10 από τα 18 νυχτερινά κέντρα που ελέγχθησαν την πρωτοχρονιά φοροδιέφευγαν για τους λογαριασμούς άνω των 200 ευρώ. Η  φοροδιαφυγή στα χειμερινά θέρετρα, με βάση τους ελέγχους, ξεπέρασε το 50%.

Ο Γ. Καπελέρης μίλησε για προκλητική συμπεριφορά επιχειρηματιών, σημειώνοντας ότι το ΣΔΟΕ δέχτηκε καταγγελίες από πελάτες για απειλές εις βάρος τους, επειδή ζήτησαν απόδειξη.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο