Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Η IFRIC εκδίδει Διερμηνεία για πληρωμή βασισμένη στην αξία των μετοχών

Η Διεθνής Επιτροπή Διερμηνειών των Οικονομικών Εκθέσεων (IFRIC) εξέδωσε σήμερα μια Διερμηνεία IFRIC 8 Πεδίο Εφαρμογής του IFRS 2. Η Διερμηνεία διευκρινίζει ότι το λογιστικό πρότυπο IFRS 2 Πληρωμή βασισμένη στην αξία των Μετοχών εφαρμόζεται σε διευθετήσεις όπου μια οικονομική οντότητα πραγματοποιεί πληρωμές βασισμένες στην αξία των μετοχών προφανώς για μηδενική ή ανεπαρκή παροχή...

Η IFRIC εκδίδει Διερμηνεία για πληρωμή βασισμένη στην αξία των μετοχών

12 Ιανουαρίου 2006

Η Διεθνής Επιτροπή Διερμηνειών των Οικονομικών Εκθέσεων (IFRIC) εξέδωσε σήμερα μια Διερμηνεία IFRIC 8 Πεδίο Εφαρμογής του IFRS 2. Η Διερμηνεία διευκρινίζει ότι το λογιστικό πρότυπο IFRS 2 Πληρωμή βασισμένη στην αξία των Μετοχών εφαρμόζεται σε διευθετήσεις όπου μια οικονομική οντότητα πραγματοποιεί πληρωμές βασισμένες στην αξία των μετοχών προφανώς για μηδενική ή ανεπαρκή παροχή.

Η IFRIC 8 εξηγεί ότι, αν η δεδομένη ευπροσδιόριστη παροχή εμφανίζεται να είναι μικρότερη από την εύλογη αξία της μετοχής που δέχονται τα μέσα ή την προκύψασα υποχρέωση, αυτή η κατάσταση δείχνει χαρακτηριστικά ότι άλλη παροχή έχει ήδη ληφθεί ή θα ληφθεί. Επομένως το IFRS 2 εφαρμόζεται.

Παρουσιάζοντας την IFRIC 8, ο Robert Garnett, μέλος του IASB και Πρόεδρος της IFRIC, είπε:

Αυτή η Διερμηνεία θα βοηθήσει τους συντάκτες σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου, λόγω κοινωνικής πολιτικής ή άλλων αιτιών, οι εταιρίες δίνουν τις μετοχές τους ή μετοχικά δικαιώματα προαίρεσης σε άτομα, οργανισμούς ή ομάδες που δεν έχουν προμηθεύσει αγαθά ή δεν έχουν παράσχει υπηρεσίες στην εταιρία. Η IFRIC 8 επιβεβαιώνει ότι αυτές οι διευθετήσεις εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της IFRS 2, καθώς οι διευθυντές δεν θα έκαναν τέτοιες διευθετήσεις αν δεν ανέμεναν να προκύψει κάποιο όφελος για την εταιρία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο