Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Είκοσι εργοδότες άλλαξαν χρόνο στο Αυτόφωρο για το δώρο Χριστουγέννων

Τόσο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσο και ανήμερα στα Αυτόφωρα Μονομελή Πλημμελειοδικεία, όπου οδηγήθηκαν για να δικαστούν όλοι οι συλληφθέντες, γινόταν το αδιαχώρητο.

Ημέρα του... εργοδότη ήταν η τελευταία μέρα του χρόνου για την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, καθώς τουλάχιστον είκοσι άτομα συνελήφθησαν και προσήχθησαν στον εισαγγελέα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, επειδή δεν κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων σε εργαζόμενους που απασχολούν στις επιχειρήσεις τους.

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα την πρώτη μέρα του χρόνου στην Εισαγγελία της Αθήνας, με το μεταναστευτικό πρόβλημα σε πρώτο πλάνο, αφού δεκάδες ήταν οι μετανάστες -κυρίως από ασιατικές χώρες- που συνελήφθησαν για παραβάσεις των σχετικών νόμων, όπως παράνομη είσοδος και παράνομη έξοδος από τη χώρα, με πλαστά πιστοποιητικά.

Τόσο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσο και ανήμερα στα Αυτόφωρα Μονομελή Πλημμελειοδικεία, όπου οδηγήθηκαν για να δικαστούν όλοι οι συλληφθέντες, γινόταν το αδιαχώρητο.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους ζήτησαν το τριήμερο, που ορίζει ο νόμος, για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα μικροεπεισόδια έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, όταν οδηγήθηκαν οι πρώτοι συλληφθέντες εργοδότες για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας που αφορά την καταβολή δώρου, το οποίο έπρεπε να έχει δοθεί μέχρι την 21η Δεκεμβρίου και το αργότερο μέχρι την παραμονή του νέου χρόνου.

Αρκετοί από τους εργαζομένους οι οποίοι είχαν κάνει τις σχετικές καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας κατέφτασαν στην Εισαγγελία της Αθήνας και επιτέθηκαν φραστικά στους εργοδότες τους.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις εναντίον των συλληφθέντων για παραβάσεις της σχετικής με την καταβολή δώρου υπουργικής απόφασης και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Ηπια η κατάσταση στο γραφείο του εισαγγελέα ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι φέτος ήταν η πρώτη φορά που δεν προσήχθησαν στην Εισαγγελία συλληφθέντες για παράνομο τζόγο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.


Το... ποδαρικό
Δεκάδες παράνομοι μετανάστες που συνελήφθησαν με πλαστά έγγραφα έκαναν Πρωτοχρονιά στην Εισαγγελία, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς είχαν συλληφθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Ελλάδα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το... ποδαρικό ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο γραφείο του εισαγγελέα ποινικής δίωξης το έκανε ένας νεαρός, που συνελήφθη για απόπειρα ληστείας και ήταν η πρώτη συνοδεία κρατούμενου για το 2011.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στα στοιχεία της δικογραφίας, ο νεαρός κινείτο πεζός όταν προσπάθησε να αρπάξει την τσάντα μιας 50χρονης, στο κέντρο της Αθήνας.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας (κακούργημα), παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή και κρατείται.

Πηγή Εθνος

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο