Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έναρξη του Γ΄ Κύκλου του Προγράμματος Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έναρξη του Γ΄ Κύκλου του Προγράμματος Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ...

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έναρξη του Γ΄ Κύκλου του Προγράμματος Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρ. Φώλιας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έναρξη του Γ΄ Κύκλου του Προγράμματος ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΚΠΣ 2000- 2006.

   Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνολικής επιχορήγησης  ύψους περίπου 210 εκατ. ευρώ και για τους δύο τομείς.  Η δράση αυτή εντάσσεται στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας και στις 13 Περιφέρειες, αποσκοπώντας τόσο στην ενδυνάμωση και ενίσχυση  της Περιφερειακής Ανάπτυξης, όσο και στη βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας.

   Δυνητικοί ωφελούμενοι της δράσης είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες,  χωρίς περιορισμό ως προς το χρόνο λειτουργίας  των επιχειρήσεών τους.

   Για τις ανάγκες της προκήρυξης των δράσεων αυτών η Ελληνική Επικράτεια υποδιαιρείται σε τρεις γεωγραφικές ενότητες, οι οποίες έχουν ως εξής:

·               Γεωγραφική Ενότητα 1: Περιφέρεια Αττικής- πλην των νήσων αυτής και της Επαρχίας Τροιζηνίας, Νομός Θεσσαλονίκης

·               Γεωγραφική Ενότητα 2: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (εξαιρουμένου  του νομού Θεσσαλονίκης), Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας

·               Γεωγραφική Ενότητα 3: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων νήσων, Επαρχία Τροιζηνίας της Περιφέρειας Αττικής και όλα τα νησιά της χώρας πλην της νήσου Κρήτης.

 

   Τα ποσοστά επιχορήγησης των επενδυτικών προτάσεων ανά Γεωγραφική Ενότητα διακρίνονται ως ακολούθως:

·         Στη Γεωγραφική Ενότητα 1, ποσοστό 43% για τη μεταποίηση και τον τουρισμό

·         Στη Γεωγραφική Ενότητα 2, ποσοστό 47% για τη μεταποίηση και 48% για τον τουρισμό,  και

·         Στη Γεωγραφική Ενότητα 3, ποσοστό 50% για τη μεταποίηση και 48% για τον τουρισμό

   Με βάση τα συγκεκριμένα ποσοστά ενισχύσεων, ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός δύναται να ανέλθει και για τις τρεις Γεωγραφικές Ενότητες έως 350.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

   Σε σχέση με τους δύο προηγούμενους κύκλους προκήρυξης, οι οποίοι βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, ο νέος κύκλος προκήρυξης διευκολύνει σημαντικά τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, καθώς επιτυγχάνονται:

·         Η μείωση της γραφειοκρατίας, η απλούστευση και η επιτάχυνση των διαδικασιών (συμβάσεις με επενδυτές εντός 55 ημερών)

·         Η διασπορά των σημείων εξυπηρέτησης των ενδιαφερόμενων

·         Η δημιουργία κέντρων οne stop shop για τους επενδυτές

·         Ο περιορισμός του ρόλου του Δημοσίου

·         Η χρήση ενός αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης

·         Η αξιοποίηση του Πληροφοριακού Συστήματος, σε όλα ανεξαιρέτως τα στάδια της διαδικασίας
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο