Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα νέα λουκέτα το 2011 θα αντιστοιχούν στο 37,4% των 3.600 εμπορικών του κέντρου της Θεσσαλονίκης

EΠIΔEINΩΣH της καθίζησης στην αγορά της Θεσσαλονίκης τον νέο χρόνο με νέα λουκέτα στο κέντρο, αλλά και συρρίκνωση των περιφερειακών αγορών σε 5 από τις 10 που υφίστανται εκτίμησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κώστας Χαντζαρίδης.

Τα νέα λουκέτα το 2011 θα αντιστοιχούν στο 37,4% των 3.600 εμπορικών του κέντρου της Θεσσαλονίκης             

 EΠIΔEINΩΣH της καθίζησης στην αγορά της Θεσσαλονίκης τον νέο χρόνο με νέα λουκέτα στο κέντρο, αλλά και συρρίκνωση των περιφερειακών αγορών σε 5 από τις 10 που υφίστανται εκτίμησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κώστας Χαντζαρίδης. Μιλώντας σε γεύμα εργασίας υπολόγισε ότι τα νέα λουκέτα το 2011 θα αντιστοιχούν στο 37,4% των 3.600 εμπορικών καταστημάτων που λειτουργούν στο κέντρο της αγοράς της Θεσσαλονίκης. Aνέφερε ότι η κάμψη του τζίρου στο σύνολο του 2010 μέχρι σήμερα φθάνει στο 15%, ενώ παραδέχθηκε ότι παρατηρείται μεγάλη κάμψη στην αγορά κατά τις γιορτές.

Για τα λουκέτα κατά τη νέα χρονιά είπε ότι θα είναι ανάλογα της αύξησης του ποσοστού της ανεργίας, που πανελλήνια αυξήθηκε κατά 37,4% το 2010. Oπως επισήμανε, το επιπλέον ποσοστό 10% αύξησης της ανεργίας που παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη δεν το υπολογίζει στα λουκέτα, γιατί όπως εξήγησε, παρά το κλείσιμο αρκετών εμπορικών επιχειρήσεων θα ανοίξουν κάποια νέα εμπορικά καταστήματα, ενώ θα παραμείνουν και αρκετά από τα υφιστάμενα. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ένα νέο H&M θα ανοίξει στο υφιστάμενο Old Post και ένα νέο κατάστημα Ζara στο γωνιακό κατάστημα που σήμερα λειτουργεί το Lafayette Νίκο επί της Κομνηνών και Τσιμισκή. Πανελλήνια τόνισε ότι στο κόκκινο βρίσκονται 65.000 εμπορικά καταστήματα και η κατάσταση θα επιδεινωθεί με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων το 2011, καθώς πλέον τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να γίνονται οπουδήποτε, εντός της κεντρικής αγοράς των αστικών κέντρων. Να σημειωθεί ότι προηγούμενη έρευνα του ΕΣΘ κατέδειξε ότι έκλεισαν 800 εμπορικά καταστήματα από τα 4.400 που λειτουργούσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που προσδιορίζεται από την οδό Ολύμπου μέχρι τη Λεωφ. Νίκης και από την Αγγελάκη μέχρι τον Βαρδάρη. Ο ΕΣΘ για την αντιμετώπιση του μαρασμού που υφίσταται το ελληνικό εμπόριο λόγω της οικονομικής κρίσης προτείνει να καταργηθεί το πλανόδιο εμπόριο και να αλλάξει η μορφή των λαϊκών αγορών, να μετατραπούν σε αγορές αγροτικών και βιολογικών προϊόντων. Επίσης πρότεινε να γίνει ένας νέος χωροταξικός προσδιορισμός των λαϊκών αγορών.

Πηγή: Express.gr

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο