Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εφοδος για επιπλέον έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ

Στη μάχη της είσπραξης εσόδων από ΦΠΑ, αυξημένων κατά 1,17 δισ. ευρώ εφέτος, ρίχνεται σύσσωμος ο φορολογικός μηχανισμός. Μάλιστα, έχει ήδη επιλέξει και τα 6 κυριότερα "όπλα" του, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα αυτά από 13,88 δισ. ευρώ το 2005 σε 15,15 δισ. ευρώ. ...

Στη μάχη της είσπραξης εσόδων από ΦΠΑ, αυξημένων κατά 1,17 δισ. ευρώ εφέτος, ρίχνεται σύσσωμος ο φορολογικός μηχανισμός. Μάλιστα, έχει ήδη επιλέξει και τα 6 κυριότερα "όπλα" του, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα αυτά από 13,88 δισ. ευρώ το 2005 σε 15,15 δισ. ευρώ.
Τα "εργαλεία" που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνουν –μεταξύ άλλων– την ενεργοποίηση της ΥΠΕΕ, που θα συνεπικουρεί όσες ΔΟΥ σημειώνουν υστέρηση, προθεσμίες συμμόρφωσης όσων παρακρατούν ΦΠΑ και ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Αναλυτικότερα, τα μέτρα που ενεργοποιεί από εφέτος το υπουργείο συνίστανται στα εξής:


-Στην υποχρέωση 850.000 επιτηδευματιών να υποβάλλουν συχνότερα (ανά μήνα ή τρίμηνο) τις περιοδικές δηλώσεις.

-Στις νέες προτεραιότητές της ΥΠΕΕ για ελέγχους σε περιοχές όπου οι αρμόδιες ΔΟΥ εμφανίζουν υστέρηση στην είσπραξη του ΦΠΑ.

-Στον προγραμματισμό για 70.000 ελέγχους από την ΥΠΕΕ και την παροχή ολιγοήμερης προθεσμίας καταβολής του αναλογούντος φόρου σε όσους διαπιστωθεί με τους ελέγχους αυτούς ότι είχαν παρακρατήσει ΦΠΑ.

-Στις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που έχει ξεκινήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

-Στα μέτρα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής στα καύσιμα.

-Στην επιβολή του ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές.

Πηγή expres
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο