Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

H αγορά πετρελαίου θέρμανσης έως 20 λίτρα δεν απαιτεί αναγραφή του ΑΦΜ στην απόδειξη

Η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και φωτιστικού πετρελαίου (κηροζίνης θέρμανσης), ποσότητας έως 20 λίτρων, δεν θα απαιτεί την αναγραφή του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου του αγοραστή στην απόδειξη αγοράς....

Η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και φωτιστικού πετρελαίου (κηροζίνης θέρμανσης), ποσότητας έως 20 λίτρων, δεν θα απαιτεί την αναγραφή του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου του αγοραστή στην απόδειξη αγοράς.


Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία και να διευκολυνθούν οι καταναλωτές που προμηθεύονται μικρές ποσότητες πετρελαίου.

Στην απόφαση απλοποιούνται ακόμα οι διαδικασίες σε ό,τι αφορά τις συγκεντρωτικές καταστάσεις που πρέπει να υποβάλουν οι πρατηριούχοι στην Εφορία με τα τιμολόγια πώλησης πετρελαίου θέρμανσης.

Προβλέπεται συγκεκριμένα ότι οι συγκεντρωτικές καταστάσεις θα υποβάλλονται από τους πρατηριούχους ανά εξάμηνο και όχι ανά τρίμηνο, όπως προέβλεπε η προηγούμενη απόφαση, και ότι σε αυτές θα αναγράφεται μόνο το συνολικό ποσό του πετρελαίου θέρμανσης που διέθεσαν, καθώς και ο αριθμός των τιμολογίων πώλησης.

 
Πηγή in.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο