Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα «σκαριά» επενδυτικό ταμείο για θωράκιση του ευρώ

Στα «σκαριά» επενδυτικό ταμείο για θωράκιση του ευρώ             

ENAΛΛAKTIKA σενάρια δημιουργίας νέων θεσμών για τη θωράκιση του ευρώ υπό την απειλή των κερδοσκοπικών επιθέσεων εξετάζουν οι ηγέτες της ευρωζώνης. Το Yπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε χθες την ύπαρξη εγγράφου εργασίας αξιωματούχων του γερμανικού κράτους, με το οποίο προτείνεται η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με βασική αποστολή τη διάθεση δανείων στις χώρες με ισχυρά οικονομικά προβλήματα.

Οι προτάσεις, όπως διέρρευσαν από την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, απασχολούν εκτός από τη Γερμανία και τις αρχές της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και της Ιρλανδίας. Αν και το Βερολίνο υποβάθμισε το θέμα σε επίπεδο «σκέψεων και προτάσεων, οι οποίες δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης», ο προβληματισμός για τους κινδύνους κλιμάκωσης της δημοσιονομικής κρίσης στην ευρωζώνη παραμένει. Και οι πιέσεις των αγορών παρατείνονται, με πρόσφατο παράδειγμα τη χθεσινή υποβάθμιση της οικονομίας της Πορτογαλίας από τον οίκο Fitch. Από την πλευρά της η Γαλλία, διά της υπουργού Κριστίν Λαγκάρντ, προωθεί τη δημιουργία μιας ισχυρής οικονομικής κυβέρνησης, αρχικά στις χώρες της ευρωζώνης, εισπράττοντας προς το παρόν την αντίθεση της Γερμανίας.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο