Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τέλη κυκλοφορίας ΙΧ: Καμιά παράταση λόγω... απόσυρσης

Ταλαιπωρία και ουρές στις εφορίες καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει την ειδοποίηση για τα τέλη κυκλοφορίας

Τέλη κυκλοφορίας ΙΧ: Καμιά παράταση λόγω... απόσυρσης .

Ταλαιπωρία και ουρές στις εφορίες καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει την ειδοποίηση για τα τέλη κυκλοφορίας

Συνεχίστηκε και χθες η ταλαιπωρία και οι ουρές στις εφορίες καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει την ειδοποίηση για τα Τέλη Κυκλοφορίας και σπεύδουν να προμηθευτούν το ειδικό σήμα από τις ΔΟΥ. Το υπουργείο Οικονομικών λέει ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμιά αναβολή πέραν της 31ης Δεκεμβρίου του 2010 καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πολύ μεγάλα ελλείμματα στα δημοσιονομικά έσοδα.

Ο λόγος είναι ότι έχει ψηφιστεί από τη Βουλή η επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2011 και αν δοθεί παράταση κανείς από όσους επιθυμούν να αποσύρουν το όχημά τους δεν θα προμηθεύονταν το σήμα γλιτώνοντας κάποιες εκατοντάδες ευρώ τα οποία όμως θα έλειπαν από τα κρατικά ταμεία.

Συνεπώς για πρώτη φορά αναμένεται να μην δοθεί καμία απολύτως παράταση καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών θα αποσυρθούν τουλάχιστον 100.000 παλαιά Ι.Χ., επομένως η ζημιά στα δημοσιονομικά έσοδα θα ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ! Αν τελικά δοθεί παράταση τότε στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως θα καθυστερήσει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα ορίζει τις ακριβείς διαδικασίες απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων ώστε να αναγκαστούν όσοι επιθυμούν να αποσύρουν το Ι.Χ. τους να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2011.

Μειωμένο τέλος
Βάσει του νόμου για να αποσύρει κάποιος το παλιό του όχημα και να έχει αποκομίσει το μειωμένο Τέλος Ταξινόμησης στο νέο του Ι.Χ. θα πρέπει να έχει καταβάλλει τα Τέλη Κυκλοφορίας του έτους που παραδίδει το όχημά του σε κάποιο κέντρο ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ...

Πάντως σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε η εκτύπωση και η αποστολή όλων των ειδοποιητηρίων τελών κυκλοφορίας του 2011. Συνολικά, από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, εκτυπώθηκαν και έχουν αποσταλεί 6.877.296 ειδοποιητήρια.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο