Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Παπακωνσταντίνου: Στο α' τρίμηνο του 2011 θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί 178 δράσεις

KPIΣIMO χαρακτήρισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου το πρώτο τρίμηνο του 2011, μέσα στο οποίο πρέπει να υλοποιηθούν 178 δράσεις, δημοσιονομικού και διαρθρωτικού χαρακτήρα, εν όψει της τέταρτης δόσης του δανείου στήριξης της χώρας, ύψους 110 δισ. ευρώ, τον προσεχή Μάρτιο.

Ο υπουργός Οικονομικών, ενημερώνοντας την Eπιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο, επανέλαβε πως πρόκειται για ένα πολύπλοκο και δύσκολο επιχειρησιακά σχέδιο με στενά χρονοδιαγράμματα, που αφορά πολλά υπουργεία και το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί από μία δημόσια διοίκηση, που δεν μπορεί ν'Α αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη. Αντέκρουσε, μάλιστα, τα επιχειρήματα που ακούστηκαν από βουλευτές ότι η υλοποίηση του μνημονίου μοιάζει με «το μαρτύριο της σταγόνας», εξηγώντας πως υπάρχουν 12 δόσεις και ότι αντίστοιχες θα είναι οι επικαιροποιήσεις, καθώς η υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής στήριξης της χώρας μας κρίνεται κάθε τρεις μήνες.
 
Οι πιο βασικές δράσεις που ανακοίνωσε χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου για το πρώτο 3μηνο του 2011 αφορούν:
•  Συνολική πρόταση για καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του δημοσίου.
• Αναθεώρηση πλαισίου του νόμου για τις ΔΕΚΟ. Προανήγγειλε σειρά νομοσχεδίων  για αλλαγές και σε άλλους οργανισμούς –πέραν του ΟΣΕ και του ΟΑΣΑ– συνολικής εξοικονόμησης 812 εκατ. ευρώ.
• Στις αρχές του έτους θα είναι έτοιμη  η έκθεση για το νέο μισθολόγιο για να έχει ψηφιστεί μέχρι τα μέσα του 2011. Το γενικό περίγραμμα –όπως είπε ο υπουργός– προβλέπει διαχωρισμό νεοπροσλαμβανόμενων και μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων, στόχος είναι να αρθούν οι αδικίες και να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση του μισθολογικού κόστους.
• Νομοθετικό πλαίσιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων έως το τέλος του πρώτου 3μήνου.
• Μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στρατηγικό πλαίσιο 2012 - 14, το οποίο προγραμματίζεται να ψηφιστεί έως τον προσεχή Μάρτιο ή Απρίλιο. 

Σχετικά με την καταβολή των δόσεων, ο υπουργός Οικονομικών έκανε γνωστό πως σήμερα θα συνεδριάσει το δ.σ. του ΔΝΤ για να εγκρίνει και τυπικά την καταβολή της τρίτης δόσης των 9 δισ. ευρώ που στο μερίδιό του αντιστοιχεί ποσό 2,5 δισ. ευρώ. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανάλογες συναντήσεις και στην ευρωζώνη και το ποσό των 6,5 δισ. που αναλογεί θα εκταμιευθεί στο πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου.
Ωστόσο και χθες δεν έλειψε η κριτική από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κ. Γείτονας τόνισε πως υπάρχει αρνητική ψυχολογία στον κόσμο ότι τα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά, ενώ ο κ. Σπ. Μαργέλης έκανε λόγο για έλλειμμα αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής.
Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε και πάλι τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή, λέγοντας πως «το μέλλον της Ελλάδας είναι το ευρώ» και επανέλαβε ότι οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς.
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο