Αποτελέσματα live αναζήτησης

Moody's: Απειλεί την Ελλάδα με υποβάθμιση !

17 Δεκέμβριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Yπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση θέτει ο οίκος Moody's την αξιολόγηση Ba1 της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας, επικαλούμενος την αυξημένη αβεβαιότητα για την ικανότητα της χώρας να μειώσει το χρέος της και την υστέρηση που παρατηρείται στα έσοδα του 2010.
Η απόφαση της Moody΄s να ξεκινήσει την εξέταση οφείλεται -παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή της πολύ μεγάλης προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης όπως σημειώνεται σχετικά- στην αυξημένη αβεβαιότητα για: 
(1) Τη δυνατότητα της Ελλάδας να μειώσει το χρέος της σε διατηρήσιμα επίπεδα λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη σημαντική ανοδική αναθεώρηση των επιπέδων του χρέους.
(2) Τη σημαντική υστέρηση των εσόδων για το 2010 όπως έχει διαπιστώσει ο οίκος
(3) Το επίπεδο και τις συνθήκες για τη συνέχιση της στήριξης προς την Ελλάδα στη περίπτωση που η χώρα παραμείνει αποκομμένη από τις αγορές.
Σε αυτό το πλαίσιο η Moody΄s σημειώνει ότι θα εστιάζει την ανάλυση της στους παράγοντες που θα οδηγήσουν τις εξελίξεις στη δυναμική του χρέους κατά τα επόμενα χρόνια, ήτοι στην ονομαστική ανάπτυξη και δημοσιονομική εξυγίανση.
Θα εξετάσει επίσης τον κίνδυνο εκτέλεσης, ο οποίος, όπως σημειώνει, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα υψηλός για το 2011 για πολιτικούς και διοικητικούς παράγοντες.
Η Moody΄s προειδοποιεί ότι μια υποβάθμιση κατά πολλές βαθμίδες θα ήταν πιθανή αν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ να μην καταφέρει να σταθεροποιηθεί στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια ή ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος η στήριξη από την Ε.Ε. να αποδειχθεί λιγότερο ισχυρή μετά το 2013 σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης.
"Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή μιας πολύ μεγάλη προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης", αναφέρει η Sarah Carlson, αντιπρόεδρος της Moody΄s και επικεφαλής αναλυτής για την Ελλάδα. "Ωστόσο, η πρόκληση της μείωσης του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα έχει επίσης καταστεί μεγαλύτερη εξαιτίας τόσο των εγχώριων όσο και των περιφερειακών εξελίξεων", προσθέτει.

πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης