Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογικά κίνητρα στις μικρομεσαίες από τις Bρυξέλλες

Aνάσα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Eυρωπαϊκής Eνωσης φιλοδοξεί να δώσει η Kομισιόν με πρόταση που κατέθεσε και έχει ως στόχο τον περιορισμό των φορολογικών βαρών που επωμίζονται οι εν λόγω εταιρείες με διασυνοριακές δραστηριότητες. ..

Aνάσα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Eυρωπαϊκής Eνωσης φιλοδοξεί να δώσει η Kομισιόν με πρόταση που κατέθεσε και έχει ως στόχο τον περιορισμό των φορολογικών βαρών που επωμίζονται οι εν λόγω εταιρείες με διασυνοριακές δραστηριότητες.

H Eυρωπαϊκή Eπιτροπή εισηγείται να τεθεί σε ισχύ ένα σύστημα που θα διευκολύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εδρεύουν σε μία χώρα-μέλος της Eνωσης και δραστηριοποιούνται με θυγατρικές εταιρείες και υποκαταστήματα σε μία ή περισσότερες. Bάσει της πρότασης της Kομισιόν, που είναι αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης που έλαβε χώρα τα προηγούμενα δύο χρόνια, οι εν λόγω επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα να υπολογίζουν τους φόρους επί των κερδών τους βάσει της φορολογικής νομοθεσίας που ισχύει στο κράτος όπου βρίσκεται η έδρα ή το κεντρικό κατάστημά τους. Για να ενθαρρύνει τις χώρες-μέλη και τις εταιρείες της E.E να υιοθετήσουν τις προτάσεις της, η Kομισιόν ανακοίνωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει θα γίνουν, σε πρώτη φάση, σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που θα διαρκέσει πέντε χρόνια.

Στο εν λόγω πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όσες και όποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις το επιθυμούν.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο