Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προφορική διευκρίνιση από το Υ.Ο. για το θέμα του ειδικού πληρεξουσίου που απαιτείται για την παραλαβή του κλειδάριθμου.

Προφορική διευκρίνιση  από το Υ.Ο. για το θέμα του ειδικού πληρεξουσίου που απαιτείται για την παραλαβή του κλειδάριθμου.

 

Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με την αρμόδια υπάλληλο του Υ.Ο.  στην οποία είχε κοινοποιηθεί το άρθρο που είχαμε ανεβάσει στην ιστοσελίδα μας  πριν μερικές ημέρες,  μας δόθηκε η ακόλουθη προφορική διευκρίνιση την οποία κοινοποιούμε προς ενημέρωση των αναγνωστών και των συναδέλφων.

 

Για την περίπτωση που ένα Φυσικό Πρόσωπο ή ο νομίμως εκπροσωπών το Μη Φ.Π. αδυνατεί να προσέλθει στη Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον κλειδάριθμο και να ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης, θα προσκομίζεται Ειδικό Πληρεξούσιο για τη συγκεκριμένη διαδικασία πιστοποίησης χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών , όχι υποχρεωτικά συμβολαιογραφικό.  Θα μπορεί δηλαδή να ακολουθηθεί η διαδικασία που αναφέρθηκε από μας στο άρθρο που κοινοποιήσαμε, ήτοι ιδιωτικό έγγραφο -ειδικό πληρεξούσιο διάρκειας τεσσάρων μηνών,  με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από Αστυνομικό τμήμα ή Κ.Ε.Π.

(Για να διαβάσετε όλο το άρθρο μας πατήστε εδώ)Για την Taxheaven

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μιου Πειραιά
Λογιστής - Φοροτεχνικός
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description kostaskmz | Δεκεμβρίου 14, 2010 5:59 μ.μ. | Reply
ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ 14/12/2010 ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητέ κύριε,

Το ειδικό πληρεξούσιο που απαιτείται από την ΔΟΥ για την παραλαβή του κλειδάριθμου πρέπει να είναι από συμβολαιογράφο.

Πάντα στην διάθεσή σας,
Υπηρεσία TAXISnet

image description DimitrisD | Δεκεμβρίου 14, 2010 7:06 μ.μ. | Reply
Η λύση είναι να στέλνουμε τους ίδιους εκεί! Θα τους τρελάνουν τους υπαλλήλους!
image description ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ | Δεκεμβρίου 14, 2010 7:29 μ.μ. | Reply
Χωρίς ουσιαστική διευκρίνιση από το Υπουργείο γραπτώς δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη...

Σήμερα στην εφορία Γλυφάδας απλά δεν είχαν ιδέα για το συγκεκριμένο γιατί δεν έχουν τίποτα γραπτό στα χέρια τους...

Και με βάσει το προηγούμενο σχόλιο, είναι σαφές ότι απαιτείται διευκρινιστική ΠΟΛ αλλιώς θα τσακωνόμαστε άδικα με τους εφοριακούς που δεν φταίνε και τίποτε που δεν είναι ειδικοί στο αστικό δίκαιο περί πληρεξουσιότητας...

Θα κάνω και εγώ τηλέφωνο στο Υπουργείο και στο TAXIS και για να δούμε τι θα μου πούνε...
image description KAROLOS | Δεκεμβρίου 15, 2010 10:27 π.μ. | Reply
Αφου οι υπάλληλοι δεν έχουν γνώση περί πληρεξουσίων κ.λπ. πως γνωρίζουν ο,τι απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο; Η ΠΟΛ. 1178/2010 αναφέρει μόνο ειδικό πληρεξούσιο.Πως το ερμηνεύει λοιπόν ο υπάλληλος;
image description ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ | Δεκεμβρίου 22, 2010 10:28 π.μ. | Reply
ΠΟΛ.1186/21.12.2010

Και λύθηκε το θέμα...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο