Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ποιοί απεργούν,σήμερα, αύριο και την πέμπτη.

Απεργιακός «πυρετός»
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων ενάντια στα νέα μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις και τις ΔΕΚΟ που προωθεί η κυβέρνηση. Μετά τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν αρχίσει τις κινητοποιήσεις τους ήδη από την Κυριακή, στο χορό μπαίνουν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και γιατροί του ΙΚΑ. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν αύριο με την πανελλαδική γενική απεργία.

Σήμερα

Σήμερα ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει στάση εργασίαςαπό τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στη μία μετά το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 12:00 έως τις 15:00 οι δικαστικοί υπάλληλοι. Τρίωρη στάση εργασίας επίσης για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και τους λιμενεργάτες.

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνει από σήμερα και η ΟΤΟΕ, ενώ απεργία διαρκείας πραγματοποιούν από χθες οι εργαζόμενοι στην ATEbank.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ) έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 13:00 το μεσημέρι σήμερα στο Σύνταγμα και στις 11:00 το πρωί αύριο στο Πεδίον του Άρεως.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί στον ΟΣΕ (  06.00-09.00,     12.00-17.00,       21.00-00.00  ).

Στον χώρο της Υγείας, σοβαρά είναι τα προβλήματα, καθώς με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από τη Δευτέρα τα ιατρεία του ΙΚΑ, με τους γιατρούς να πραγματοποιούν 48ωρες απεργίες, 13 και 14 Δεκεμβρίου αλλά και στις 16 και 17 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, το προσωπικό του ΙΚΑ αναμένεται να λάβει μέρος και στην πανελλαδική απεργία αύριο.

Τετάρτη

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο κορυφώνονται αύριο με την γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σοβαρά προβλήματα αναμένονται στον χώρο της υγείας, στις μεταφορές, καθώς και στη λειτουργία των δικαστηρίων και των τραπεζών.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, οι εφορίες και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Στο χώρο της υγείας, σε απεργία κατεβαίνουν όλοι οι γιατροί στο ΕΣΥ οι οποίοι απαιτούν να δοθεί «τέλος στον κατήφορο και την απαξίωση του ΕΣΥ» με «αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής». Στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διεκδικώντας προσλήψεις και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Επίσης απεργούν και οι 14.500 οδοντίατροι ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία, εκφράζοντας, την αγανάκτησή τους για την «παντελή έλλειψη του κοινωνικού κράτους» και τα νέα φορολογικά μέτρα.

Συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ωστόσο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα βγουν αύριο στους δρόμους προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας και να διαδηλώσουν κατά των νέων μέτρων.

Συγκεκριμένα, αύριο λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί, έως τις 9 το βράδυ και Μετρό και Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Αντιθέτως, ακινητοποιημένα θα μείνουν οι τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Σωματείο των ΤΑΧΙ αποφάσισε, φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης να μην εισπράττουν τα ΤΑΧΙ δώρο Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο.

Στη γενική απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση πολιτικής αεροπορίας, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας η 24ωρη απεργία των εργαζομένων αρχίζει από τις 00:01 της Τετάρτης και λήγει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Ματαιώσεις πτήσεων

Λόγω της απεργίας της Τετάρτης, ματαιώνονται όλες οι πτήσεις τόσο της Olympic Air όσο και της Aegean Airlines. Μάλιστα, εξαιτίας της απεργίας αλλάζουν οι αναχωρήσεις πολλών πτήσεων της Aegean που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και πιο συγκεκριμένα στα δρομολόγια: Αθήνα-Λονδίνο μετ'επιστροφής, Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Αθήνα Μιλάνο μετ'επιστροφής και Αθήνα-Τελ Αβίβ μετ' επιστροφής. Η Olympic Air ματαιώνει πάνω από 140 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Χωρίς ενημέρωση

Στην απεργία θα μετάσχουν και οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Οι δημοσιογράφοι έχουν εξαγγείλει επίσης 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο, ζητώντας «την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Μέσα μαζικής μεταφοράς

Για αύριο Πέμπτη τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσανατολίζονται σε νέα 24ωρη απεργία. Παράλληλα, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία.
Πηγή κέρδος

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο