Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανοίγει διάλογος για τα εργασιακά

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ εξελίξεις και νέα δεδομένα, αναμένεται να δημιουργηθούν σύντομα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, καθώς τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους κοινωνικούς εταίρους ευρύτερα υπάρχει η βούληση για πρωτοβουλίες...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ εξελίξεις και νέα δεδομένα, αναμένεται να δημιουργηθούν σύντομα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, καθώς τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους κοινωνικούς εταίρους ευρύτερα υπάρχει η βούληση για πρωτοβουλίες.

Η κυβέρνηση δια του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, ανακοίνωσε χθες την αποδοχή της πρότασης για τη σύγκλιση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης. Μάλιστα στην Επιτροπή θα συζητηθούν θέματα που αφορούν όχι μόνο το θέμα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και γενικότερα και επιμέρους, όπως κατέστησε σαφές ο υπουργός.

Πιεστικά αναμένεται να τεθεί και το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου, για το οποίο φαίνεται να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις και απόψεις όχι μόνο μεταξύ των Τραπεζών και της ΟΤΟΕ αλλά και μεταξύ της Κυβέρνησης και των Τραπεζών.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου, θεωρεί-όπως τονίζονταν χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του - «απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας παρεμβαίνει στις διαπραγματεύσεις των Τραπεζών με την ΟΤΟΕ που δεν έχουν κάν αρχίσει».

Είναι προφανές όπως τόνιζαν τραπεζικοί κύκλοι ότι η τοποθέτηση αυτή του κ. Αράπογλου, απηχεί και απόψεις και άλλων επικεφαλής Τραπεζών.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο