Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. για τις εκλογές του Ο.Ε.Ε. στις 12.12.2010

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 14 λεπτά
Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.
ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Αγαπητή / Αγαπητέ Συνάδελφε

Η παράταξή μας είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από κομματικές υποδείξεις, δεσμεύσεις ή κατευθύνσεις.

Όλοι οι υποψήφιοί μας είναι πρώτα:

- Εργαζόμενοι Οικονομολόγοι στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα
- Ελεύθεροι Επαγγελματίες
- Οικονομολόγοι - Λογιστές – Φοροτεχνικοί
και μετά ψηφοφόροι των κομμάτων.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο από την ίδρυσή του έως σήμερα, διοικείται σχεδόν αποκλειστικά από τους κομματικούς εκπροσώπους των εκάστοτε κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Ο επιστημονικός μας φορέας, κύριο θεσμικό όργανο ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας, αντί να παρεμβαίνει άμεσα σε θέματα οικονομικής πολιτικής, παρέμεινε επί χρόνια αδρανής και «εκκωφαντικά» σιωπηλός στην παραβίαση στοιχειωδών οικονομικών αρχών δημόσιας διοίκησης, και ορθολογικού τρόπου διαχείρισης πόρων. Ο εναγκαλισμός του με τα κόμματα της εξουσίας είχε ένα ιδιαίτερα υψηλό κόστος για την οικονομία της χώρας μας.

Δεν μηδενίζουμε κάποιες προσπάθειες σε συγκεκριμένα θέματα. Όμως η αναποτελεσματικότητα των κομματικών οργάνων και η ισχνή παρουσία εκπροσώπων όλων των κατηγοριών, - Εργαζόμενων Οικονομολόγων, Ελεύθερων Επαγγελματιών, Οικονομολόγων Λογιστών Φοροτεχνικών, αλλά και της νέας γενιάς των Οικονομολόγων, στην Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, είχε ως αποτέλεσμα το Ο.Ε.Ε. να γίνει ένας ακόμα γραφειοκρατικός και αναποτελεσματικός οργανισμός, αποξενωμένος από τα μέλη του, και αδύναμος να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής μας.

Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για:
- Την ουσιαστική κατοχύρωση και την επιστημονική ανάδειξη του επαγγέλματος του Οικονομολόγου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- Να δώσουμε νέα δυναμική και ώθηση στον Επιστημονικό μας Φορέα, ώστε να αναληφθούν οι προβλεπόμενες από τον Ν. 1100/1980 «αναγκαίες πρωτοβουλίες» και να γίνει πραγματικότητα το όραμα όσων αγωνίσθηκαν για την ίδρυσή του.
- Να καταργηθούν τα όρια της παρ. 2 του αρ. 38 του Ν.2873/2000, η ύπαρξη των οποίων ευνοεί μόνο την παραοικονομία.
- Την πιστοποίηση και την κατοχύρωση του επαγγέλματος του Οικονομολόγου – Λογιστή – Φοροτεχνικού με παράλληλη εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας.
- Να υλοποιηθεί η δέσμευση για δωρεάν δια βίου εκπαίδευση – ενημέρωση από το Ο.Ε.Ε., για τις βάσεις δεδομένων και για την απαραίτητη τεχνοδομή προς τους νέους Συναδέλφους Οικονομολόγους.
- Να δημιουργηθούν μέσα στο Ο.Ε.Ε. αυτοτελή τμήματα (βάσει της παρ.2 του άρθρου 7 του Ιδρυτικού Ν.1100/1980 μετά από απόφαση της ΣτΑ) για κάθε Επαγγελματικό Κλάδο (π.χ. Δημόσιους Υπαλλήλους, Εργαζομένους ΔΕΚΟ, Ορκωτούς, Λογιστές-Φοροτεχνικούς) ώστε να προωθούνται καλύτερα τα ιδιαίτερα προβλήματα κάθε Κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται τα Μέλη του.


Με Φιλικούς Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Οι υποψήφιοι της παράταξης



 


ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.)


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

1. Η ταυτότητά μας

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Οικονομολόγοι,

Η Παράταξή μας είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από κομματικές υποδείξεις και κατευθύνσεις  και ΟΛΟΙ οι Υποψήφιοί της είναι πρώτα Λογιστές – Φοροτεχνικοί και κατά δεύτερο λόγο ψηφοφόροι των Κομμάτων τους αποδεχόμενοι το βαθύτερο νόημα του συνθήματος της Παράταξης : «ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Αποφασίσαμε να εκτεθούμε στην ψήφο των Συναδέλφων μας στις 12 Δεκεμβρίου διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο όχι μόνον για τους Συναδέλφους Φοροτεχνικούς - Λογιστές αλλά για όλα τα Μέλη του Ο.Ε.Ε. είτε αυτά συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία είτε απέχουν δείχνοντας, με λάθος τρόπο, την δυσαρέσκειά τους για την ουσιαστική αδράνεια των προηγούμενων Κ.Δ..

Θα συμφωνήσουμε μαζί τους ότι τα Προεδρεία αποτελούνται από τους Κομματικούς Εκπροσώπους, στο Ο.Ε.Ε., της εκάστοτε Κυβέρνησης ή Αντιπολίτευσης και ότι αρνούνται να έρθουν σε σύγκρουση ή να ασκήσουν κριτική στους κομματικούς μηχανισμούς που τους τοποθέτησαν στις καρέκλες που κατείχαν όμως πιστεύουμε ότι η αποχή δεν είναι η λύση.

Δεν μηδενίζουμε ούτε προσπάθειες ούτε κάποια αποτελέσματα σε συγκεκριμένα θέματα όμως η αναποτελεσματικότητα των Κομματικών Οργάνων και η ισχνή παρουσία εκπροσώπων του Ιδιωτικού Τομέα στην Κ.Δ. έθεταν το Ο.Ε.Ε. στην υπηρεσία των Κυβερνήσεων και όχι των Μελών ενώ δυστυχώς ακόμη και η εκλογή στην Σ.τ.Α. ή την Τ.Δ. αποτελούσε και αποτελεί εφαλτήριο για «εξέλιξη» στον κομματικό μηχανισμό

Δεν ζητάμε την ψήφο σας για να αναλάβουν κάποιοι Συνάδελφοι  θέσεις τις οποίες θα εξαργυρώσουν αργότερα για «εξέλιξη» ή για «ίδιο όφελος». Εμείς τουλάχιστον έχουμε μια μακροχρόνια και συνεπή πορεία στον χώρο μέσα από δουλειά, θέσεις, απόψεις και αγώνες όχι μόνο στα στενά περιθώρια του Κλάδου μας αλλά και γενικότερα στα οικονομικά δρώμενα της χώρας, μέσα από την διαρκή ενασχόληση και εμπλοκή μας μέσω κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων.
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους Συναδέλφους που κινούνται μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς, άλλωστε η λειτουργία των κομμάτων είναι το βασικό συστατικό της Δημοκρατίας. Μέχρι τώρα όμως τα δείγματα δουλειάς που έχουν δοθεί δεν βοηθούν προς την επιθυμητή από όλους κατεύθυνση. Η γνώμη και οι απόψεις  μας όσο αφορά τον Επιστημονικό  Φορέα μας είναι διαφορετική και για τον λόγο αυτόν κατεβαίνουμε και στις εκλογές αυτές ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ γιατί δεν θέλουμε να είμαστε άφωνοι μέσα στο Όργανα του Ο.Ε.Ε..

Ανήκουμε και εμείς στους μαχόμενους καθημερινά Συναδέλφους που διερωτώνται:
- Ποιος είναι ο κερδισμένος εκ του ότι η δομή και η οργάνωση του Επιστημονικού τους Φορέα, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους ως σύγχρονων Οικονομολόγων ;
- Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των Συναδέλφων έχει ήδη γυρίσει την πλάτη της στο Ο.Ε.Ε. ;
- Ποιος επέβαλλε τις αντιλήψεις και τις πρακτικές που κυριάρχησαν για χρόνια στα κεντρικά όργανα Διοίκησης του Ο.Ε.Ε. και μετέτρεψαν το Φορέα μας σε έναν άνευρο, γραφειοκρατικό μηχανισμό με ευκαιριακές μικροσυντεχνιακές απασχολήσεις, αλλά και συστηματικά απόντα σε όλα τα μεγάλα θέματα που διαμορφώνουν την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα της χώρας μας ;

Σε αντιδιαστολή η Παράταξή μας είναι ο ζωτικός σύνδεσμος με τους χιλιάδες μαχόμενους Επαγγελματίες Συναδέλφους Λογιστές - Φοροτεχνικούς, που γνωρίζουν καλά το ότι πέτυχαν να νομοθετηθεί η Πιστοποίηση, αυτό έγινε με την δική τους αδιαπραγμάτευτη επιθυμία για ουσιαστική κατοχύρωση του Επαγγέλματος, που ενίσχυσε  τον μακρύ αγώνα της Δυτεροβάθμιας και γνήσιας Επαγγελματικής τους Οργάνωσης, της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. μαζί με τις 42 Τοπικές Ενώσεις των Λογιστών –Φοροτεχνικών από όλη την Ελλάδα .

Απευθυνόμαστε λοιπόν ιδιαίτερα σε αυτούς τους Χιλιάδες Συναδέλφους και λέμε:

Συνάδελφε που είσαι:
- Οικονομολόγος
- Λογιστής – Φοροτεχνικός
- Εργαζόμενος ή Ελεύθερος Επαγγελματίας

σε καλούμε να στηρίξεις τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ αγώνα, ανεξάρτητα από την κομματική πειθαρχία που θέλουν πάλι να σου επιβάλλουν

Αυτές οι εκλογές είναι καθοριστικές για το ΠΑΡΟΝ & το ΜΕΛΛΟΝ του Επαγγέλματός μας.

Αγωνίσου δίπλα μας γιατί:
- Το Επάγγελμά μας, ένα βήμα πριν την Πιστοποίηση, μας χρειάζεται ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ και ισχυρούς.
- Χρειαζόμαστε την πραγματική αναβάθμιση του Επαγγέλματός μας όχι ΜΟΝΟ με τις ευθύνες που μας αναλογούν αλλά ΚΑΙ με δικαιώματα.
- Στο Οικονομικό Επιμελητήριο που οραματιζόμαστε  ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχει ενεργή συμμετοχή ΟΛΩΝ των Μελών του.
- Θέλουμε το Επιμελητήριο μας με ουσιαστικό ρόλο και δράση στα οικονομικά δρώμενα σε Εθνικό και Τοπικό επίπεδο  και όχι άφωνο κομματικό ακόλουθο.

Ενίσχυσε με την ψήφο σου την προσπάθεια της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. γιατί ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
 


2. Τι πρέπει να ξέρεις για την Πιστοποίηση και για τις θέσεις της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Η Πιστοποίηση των Λογιστών – Φοροτεχνικών είναι ένα χρόνιο αίτημα των Ελεύθερων Επαγγελματιών  και  προωθείται εδώ και χρόνια από την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ως τη μόνη Ομοιο-Επαγγελματική Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση του Κλάδου των Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών - Φοροτεχνικών
   
Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κατάφερε να πείσει δύο Κυβερνήσεις για το αυτονόητο, δηλαδή ότι  το ξεκαθάρισμα του Κλάδου είναι προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος έτσι φτάσαμε στο άρθρο 17 του Ν.3842/2010 που καλύπτει με Πιστοποίηση όλους όσους ασκούν νόμιμα το Επάγγελμα είτε ως Εργαζόμενοι είτε ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες.

Το Ο.Ε.Ε προκειμένου να παράσχει στο Υπ. Οικονομικών σχέδιο πλαισίου για την έκδοση της προβλεπόμενης από τις παραπάνω διατάξεις  απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και επί πλέον σχέδιο Κώδικα Δεοντολογίας, των Πιστοποιημένων Λογιστών – Φοροτεχνικών, σύνεστησε στις αρχές Σεπτεμβρίου μία ομάδα εργασίας.
Υπενθυμίζουμε σχετικά ότι για τέτοια ζητήματα, το Ο.Ε.Ε., σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 του Ν.2515/1997 που θέσπισε την άσκηση του επαγγέλματος  Λογιστή Φοροτεχνικού και τα της αδείας, «προ της έκφρασης γνώμης, (θα) ζητά τις απόψεις και (θα) διαβουλεύεται με τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των Λογιστών Φοροτεχνικών».

Οι θέσεις της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για την Πιστοποίηση:

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κατέθεσε στην Ομάδα εργασίας του Ο.Ε.Ε. σημαντικές και ουσιαστικές απόψεις και προτάσεις (μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.pofee.gr), που αφ’ ενός αντανακλούν και απηχούν τους  προβληματισμούς των Επαγγελματιών του Κλάδου μας, αφ’ ετέρου καταγράφουν την πολύχρονη προσπάθεια και επεξεργασία του όλου ζητήματος. Εστιάζουμε την προσοχή των Συναδέλφων στις ουσιαστικότερες επισημάνσεις της Π.Ο.Φ.Ε.Ε όπως :
- Πως και γιατί με την πιστοποίηση θα επέλθει «η εξάλειψη της παραοικονομίας , φαινόμενο που καλύπτει το 40% των εργασιών του Κλάδου»
- Γιατί κρίνεται αναγκαίο να κατοχυρωθεί νομοθετικά ώστε να συμβάλλει στην επιτυχή στόχευση του νομοθέτη, αυτό που επιδιώκεται με την πιστοποίηση και που είναι: «ελάχιστοι κανόνες για τον έλεγχο τόσο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς όσο και της τήρησης ενός minimum Κώδικα Δεοντολογίας για τις σχέσεις τους με τους φορολογούμενους και τις Δημόσιες Υπηρεσίες».
- Γιατί πρέπει να καταργηθούν τα όρια των ακαθαρίστων εσόδων της παραγράφου 2 του άρθρου 38 του ν. 2873/2000, καθόσον στην αντίθετη περίπτωση: «καταστρέφεται όλη η προσπάθεια, καθώς μένουν χωρίς έλεγχο από πιστοποιημένο Λογιστή – Φοροτεχνικό περίπου 970.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιτηδευματίες και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες προς ευχαρίστηση όλων αυτών που συμπληρώνουν ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ το εισόδημά τους.»

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους Συναδέλφους που θα υποχρεωθούν από το νόμο να Πιστοποιηθούν ότι :
- Δεν θα επιτρέψουμε σκιές και ασάφειες στις υποχρεώσεις μας.
- Έχουμε ξεκαθαρίσει και προς την πλευρά του Ο.Ε.Ε., αλλά και  προς την πλευρά της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπ. Οικονομικών ότι η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών στην οποία θα καθορισθούν «το περιεχόμενο, οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια με βάση τα οποία χορηγείται το πιστοποιητικό αυτό, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα», πρέπει να δώσει τέλος στα χρόνια προβλήματα και κυρίως:
- να αναβαθμισθεί η σχέση μεταξύ Δ.Ο.Υ. & Ασφαλιστικών Ταμείων-Επιχείρησης και Λ-Φ.
- να αναγνωρισθεί η εγκυρότητα της υπογραφής του Λ-Φ.
 -να εξασφαλισθεί η κατοχύρωση μας, έναντι του καλώς εννοούμενου συμφέροντος του πελάτη για αποφυγή εξαρτήσεων και πιέσεων (άρα πρέπει να διαφανεί, πρακτικά, αυτή η κατοχύρωση με νομοθετική διατύπωση στην υπό έκδοση Υπ. Απόφαση).
- και ειδικότερα να «βάλει τέλος» στα φαινόμενα της παραοικονομίας του Κλάδου.

    
Συνάδελφοι,
- Η Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. είναι σώμα από το σώμα σας, την απαρτίζουν μάχιμοι και κατά κύριο με αποκλειστικό Επάγγελμα αυτό του Λογιστή – Φοροτεχνικού. Πονάνε όπως πονάμε και αγωνιούμε όλοι μας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Μπορούμε επομένως να αφήσουμε την τύχη μας στα χέρια ανθρώπων της Διοίκησης του Ο.Ε.Ε., που δεν έχουν σχέση με το Επάγγελμά μας ;
- Για αυτό ζητάμε την ψήφο σας για να μη «στραβώσει» αυτό που πετύχαμε. Γιατί μόνο μέσω της Πιστοποίησης με ενδεδειγμένα κριτήρια και  προϋποθέσεις σε συνδυασμό και με τον Κώδικα Δεοντολογίας, θα επέλθει «αυτοκάθαρση» στην στρεβλή σήμερα κατάσταση και θα μπει τάξη για το μέλλον.

Θα αγωνισθούμε ώστε η Πιστοποίηση να παρέχεται σε:

•  Φυσικά πρόσωπα που έχουν άδεια Λογιστή Φοροτεχνικού τουλάχιστον  Γ’ τάξεως σύμφωνα με  το Ν.2515/1997 και το ΠΔ340/1998.
•  Προσωπικές Εταιρείες με μέλη φυσικά πρόσωπα που έχουν  όλα άδεια Λογιστή Φοροτεχνικού τουλάχιστον Γ’ τάξεως σύμφωνα με το Ν.2515/1997 και το ΠΔ 340/1998.
•  Ανώνυμες Εταιρείες με ονομαστικές μετοχές που κατέχονται από φυσικά πρόσωπα τα οποία όλα έχουν άδεια Λογιστή Φοροτεχνικού τουλάχιστον Γ΄τάξεως σύμφωνα με το Ν.2515/1997 και το ΠΔ 340/1998.


Διεκδικούμε απλές και ξεκάθαρες προϋποθέσεις:

• Κατοχή Άδειας Λογιστή Φοροτεχνικού τουλάχιστον Γ’ τάξεως σύμφωνα με  το Ν.2515/1997 και το ΠΔ340/1998.
• Έναρξη επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ.  με κύρια, κατ΄ επάγγελμα  δραστηριότητα το Επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτεχνικού για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες και βεβαίωση του εργοδότη απασχόλησης σε σχετικό αντικείμενο για  τους μισθωτούς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.
• Ύπαρξη αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής για μηχανογραφική τήρηση βιβλίων, σε συνδυασμό με την απόκτηση ψηφιακής υπογραφής για την επικοινωνία  με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και ύπαρξη ενεργής σύνδεσης με το Internet .
•  Λευκό Ποινικό Μητρώο για κάθε φυσικό πρόσωπο, εταίρο, μέτοχο η υπάλληλο.
• Φορολογική και Ασφαλιστική  Ενημερότητα.
• Υπεύθυνη Δήλωση ότι έλαβε γνώση του Κώδικα Δεοντολογίας τον οποίο και αποδέχεται.
• Απλή παρακολούθηση δωρεάν σεμιναρίων από το Ο.Ε.Ε. πάνω σε θέματα φορολογικής νομοθεσίας, ηθικής και δεοντολογίας και ειδικά θέματα φορολογίας.

Και θα αγωνισθούμε μαζί σας ώστε οι ευθύνες που θα αναλάβουμε να έχουν αντίκρισμα και σε δικαιώματα αλλά και για την ουσιαστική κατοχύρωση του Επαγγέλματός μας.

   
3. Οι σκέψεις μας

   
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Ενωμένοι μπορούμε να βελτιώσουμε τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις της Πιστοποίησης προς την κατεύθυνση του μη αποκλεισμού όποιου συναδέλφου ασκεί νόμιμα το Επάγγελμα διεκδικώντας ταυτόχρονα την θέσπιση ξεκάθαρων κανόνων που θα αποκλείουν την άσκηση του Επαγγέλματος από εταιρίες Τραπεζών ή Ορκωτών Λογιστών – Ελεγκτών.
- Απλοί και ξεκάθαροι λοιπόν κανόνες στις υποχρεώσεις μας και στην οριοθέτηση των καθηκόντων μας με έλεγχο της νομιμότητας όχι μόνον των ενεργειών μας αλλά και των επιχειρηματιών και του δημοσίου κατά τις συναλλαγές μας με αυτό.
 -ΝΑΙ ο Κλάδος μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των Φορολογούμενων και του Δημοσίου συμφέροντος αρκεί να μειώσουμε – με την ψήφο μας – την δύναμη της «εσωτερικής αντίδρασης» όχι μόνον στο Ο.Ε.Ε. αλλά και στα συναρμόδια Υπουργεία.
- Στις κρίσιμες αυτές εκλογές είναι αναγκαίο να μην «χαρίσουμε» την ψήφο μας στον φίλο, τον γνωστό ή στον δημόσιο υπάλληλο που θα μας «κλείσει» το μάτι όταν θα πάμε να ψηφίσουμε.
- Είναι καθήκον απέναντι στην δουλειά μας και στο μέλλον μας να επιλέξουμε το ψηφοδέλτιο της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. και να το ρίξουμε στην κάλπη ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιος Συνάδελφος στο Περιφερειακό ή τον Νομό που ψηφίζουμε.
- Καμία ψήφος δεν πάει χαμένη όταν ενισχύει τον Κλάδο σου, αυτούς που έχουν τις ίδιες αγωνίες και ενδιαφέροντα με σένα.
- Αυτή την φορά μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί και να «ξυπνήσουμε» τον Επιστημονικό μας Φορέα δείχνοντας σε όλα τα κομματικά στελέχη ότι το αίσθημα καθήκοντος προς τον εαυτό μας είναι πιο ισχυρό από τις κάθε είδους πιέσεις .
- Αναμφισβήτητα τα μέλη της ανεξάρτητης  Παράταξης μας έχουν την θέληση ανιδιοτελούς προσφοράς. Όμως η ψήφος σου είναι αυτή που θα τους δώσει το δικαίωμα να εργασθούν για την εκπλήρωση των στόχων του Κλάδου.
- Είναι επίσης αναγκαίο να ενημερώσουμε τους Συναδέλφους Οικονομολόγους ότι  πολλοί από τους υποψηφίους της Παράταξης είναι μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, όμως, πάντα, οι προτάσεις της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. καλύπτουν και τους Συναδέλφους που εργάζονται στον Ιδιωτικό Τομέα και αγωνίζεται για την νομοθετική και ουσιαστική των Επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των Πτυχιούχων Ανωτάτων Οικονομικών Σχολών, ενώ το 11μελές Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. που εκλέγεται από ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο αποτελείται από 10 Πτυχιούχους Α.Ε.Ι. και έναν Πτυχιούχο Τ.Ε.Ι., δεν εκφράζει επομένως μόνο τους «εμπειροτέχνες» όπως συνεχώς αναφέρει κάποια παράταξη του Ο.Ε.Ε. αλλά αγωνίζεται για τα δικαιώματα όλων όσων ασκούν νόμιμα το Επάγγελμα βάσει της Άδειας που χορηγεί το Ο.Ε.Ε.


4. Οι προτάσεις μας

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Θα αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες και θα ασκήσουμε κάθε εκ του νόμου, ή εκ της συνδικαλιστικής μας θεώρησης, δικαίωμα παρέμβασης ώστε:
1.- Να καταργηθούν τα όρια του Άρθρου 38, παρ.2, του Ν.2873/2000, η ύπαρξη των οποίων ευνοεί μόνον την παραοικονομία στον Κλάδο των Λογιστών - Φοροτεχνικών
2.- Με την Πιστοποίηση να υπάρξει ουσιαστική κατοχύρωση του Επαγγέλματός μας με παράλληλη κατάρτιση ενός Κώδικα Επαγγελματικής Δεοντολογίας
3.- Μέσω της Πιστοποίησης.  να καθοριστούν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας έναντι των εντολέων μας ώστε να προστατεύονται οι συνάδελφοι του Ιδιωτικού Τομέα αλλά και οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες από παρεμβάσεις  και άσκηση πίεσης από τους εντολείς τους κατά την εκτέλεση του έργου τους.
4.- Να δημιουργηθεί ιδιαίτερο Λογιστικό – Φοροτεχνικό Τμήμα μέσα στο Ο.Ε.Ε. κατ’ εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 7 του Ιδρυτικού Ν.1100/1980 που ορίζει ότι: « 2. Το Επιμελητήριο μπορεί να οργανώσει κατά κλάδους ειδικοτήτων τα   μέλη του ύστερα από σχετικές αποφάσεις της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων.» Η λύση αυτή είναι πλέον μονόδρομος καθώς η μέχρι σήμερα λειτουργία της μόνιμης επιτροπής για θέματα του Κλάδου – που πάλι εμείς διεκδικήσαμε και πετύχαμε -  παρά του ότι αποτελείται αποκλειστικά από Συναδέλφους Λογιστές από όλες τις παρατάξεις, απέδειξε στην πράξη ότι οι αποφάσεις της δεν είναι δεσμευτικές για την Κ.Δ. .
5.- Να υλοποιηθεί η δέσμευση για δωρεάν δια βίου εκπαίδευση – ενημέρωση από το Ο.Ε.Ε. προς τους κατέχοντες Άδεια Λογιστή – Φοροτεχνικού που θα πιστοποιηθούν και να γίνουν ουσιαστικά σεμινάρια για την αλλαγή τάξης των Συναδέλφων μας. Έχουμε κάθε δικαίωμα να διεκδικούμε να γίνουν ανταποδοτικά τα όσα εισφέρουμε για την οικονομική στήριξη του Ο.Ε.Ε. και είναι αδιανόητο να πληρώνουμε και για την ανανέωση της Πιστοποίησης που υποχρεωτικά θα μας παρέχουν.

Ζητούμε από ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους που έχουν τα ίδια οράματα και ανησυχίες να αγωνισθούν μαζί μας για ένα Ο.Ε.Ε. που θα βρίσκεται κοντά στις ανάγκες όχι μόνον όλων των Οικονομολόγων αλλά και όλων όσων ασκούν νόμιμα Επάγγελμα βάσει Αδείας που τους χορηγεί το ίδιο.


Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ενεργά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στις εκλογές και ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ με την ψήφο τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ  που δέχθηκαν την πρόκληση να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, αναλώνοντας αναντικατάστατο προσωπικό χρόνο και όχι συνδικαλιστικές άδειες, στην κοινή προσπάθεια για να φέρουμε το Ο.Ε.Ε. κοντά στα Μέλη του και τα επαγγελματικά τους προβλήματα μέσα από την Παράταξη των Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών.

Γιατί το σύνθημά μας :

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ   
μπορεί και πρέπει να γίνει πράξη.

Για την Γραμματεία της Παράταξης (με αλφαβητική σειρά)
 
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΡΚΑΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΛΙΟΣ ΖΩΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΑΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης