Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Η πλειοψηφία του 67% των συναδέλφων θα εκφραστεί στα όργανα του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας ;

Συνάδελφοι, σήμερα το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει 94.471 μέλη από τους οποίους 41.697 Οικονομολόγοι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές της 12/12/201.

Του Παναγιώτης Αλεβιζάκη εκπρόσωπου της  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.ΚΙ.Ο.Ε)

Οι 26.750 από τους ταμειακώς τακτοποιημένους  έχουν άδεια Λογιστή Φοροτέχνη , δηλαδή 67 %  από αυτούς που έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές είναι Λογιστές Φοροτέχνες. Στις προηγούμενες εκλογές η αναλογία ήταν πάλι η ιδία.    Το αποτέλεσμα  ; Η  Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας να  κυριαρχείτε από  συναδέλφους που δεν είναι Λογιστές Φοροτέχνες.   

Οι συνάδελφοι Λογιστές Φοροτέχνες, έδωσαν με την ψήφο τους την εξουσιοδότηση να τους εκπροσωπήσουν συνάδελφοι, που  εργάζονταν είτε στο Υπουργείο Οικονομικών (Δ.Ο.Υ.) , είτε σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν επιθυμούμε τον αποκλεισμό κανενός  από τα όργανα του ΟΕΕ , επιθυμούμε όμως μια εκπροσώπηση αντίστοιχη με αυτή του 67% που εκλογικού σώματος.

Συνάδελφοι

Σταματήστε να επιλέγετε να σας εκπροσωπήσουν άλλοι.  Είναι καιρός να εκφραστούμε δυναμικά ακηδεμόνευτα και έξω από κομματικές  λογικές που μας κράτησαν σε στασιμότητα.

Δεν σας καλούμε να εγκαταλείψετε την συμμετοχή σας κομματικούς φορείς, αν τυχόν συμμετέχετε. Σας καλούμε να επιλέξετε ανθρώπους που έχουν το όραμα , έχουν την διάθεση να πορευτούν έξω από λογικές που μέχρι σήμερα παγίδευαν το ΟΕΕ και μας αφήσαν στο περιθώριο.  Μπορούμε να πάμε μπροστά επιλέγοντας δρόμους που δεν τους έχουμε περπατήσει. Η θέση που έχουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα των επιλογών της χειραγώγησης της συνθηκολόγησης και της ταύτισης με τις επιθυμίες των εκάστοτε κυβερνόντων.

Η κατοχύρωση των συναδέλφων Λογιστών Φοροτεχνικών δεν μπορεί να προχωρήσει όταν οι Λ/Φ εκπροσωπούνται μειοψηφικά στα όργανα του ΟΕΕ. Όταν οι συνάδελφοι του δημοσίου  μας εκπροσωπούν 99%.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επαγγέλματα που έχουν ξεχωριστεί θέση στην κοινωνία προχώρησαν όταν οι επιλογές των μελών τους ήταν  έξω από κόμματα και δυνάμεις του κρατικού τομέα. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας  όταν σημείωνε άλματα  ήταν στην  εποχή που οι ανεξάρτητοι  και ελεύθεροι επαγγελματίες είχαν την ευθύνη . Εμείς θα μείνουμε προσκολλημένη στις δυνάμεις του κομματισμού, των συμφερόντων και της ιδιοτέλειας ;

Θα επιτρέψουμε στους ελάχιστους  που θεωρούν τους εαυτούς τους σωτήρες των  Υπουργείων  να επιβάλουν  τη λογική τους,   η οποία λογική  προσβάλει  και όλους αυτούς που με σεμνότητα εργάζονται στα υπουργεία;

Συνάδελφοι είναι καιρός να αλλάξουμε σελίδα. Είναι καιρός να επιλέξουμε ανθρώπους που μπορούν να διεκδικήσουν και να αναμετρηθούν για το επάγγελμα και την ανάδειξη του ΟΕΕ ως θεσμό που θα είναι κοντά στους  συναδέλφους και την κοινωνία.

Συνάδελφοι έχουμε την δύναμη την γνώση και την εμπειρία. Έχουμε το ηθικό ανάστημα και το όραμα. Είμαστε αδέσμευτοι και ανεξάρτητοι και με συγκεκριμένη στάση ζώνης.  Σε καλούμε να μας στηρίξεις για να αλλάξουμε την ζωή μας την θέση μας στην κοινωνία και να βγάλουμε το Οικονομικό Επιμελητήριο από το περιθώριο.

Μπορούμε να βάλουμε  τέρμα στο κομματισμό και την ιδιοτέλεια, να γυρίσουμε σελίδα στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Με εκτίμηση

Ο εκπρόσωπος της  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.ΚΙ.Ο.Ε)

Παναγιώτης Αλεβιζάκης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο