Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προβληµατισµός Προβόπουλου για τις αναλήψεις

Προβληµατισµός Προβόπουλου για τις αναλήψεις

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΞΕΦΡΑΣΕ χθες στη Βουλή ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος για την απόσυρση περίπου 27,5 δισεκατοµµυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες µέσα στο 2010.

Παράλληλα ο ίδιος, µιλώντας στην Επιτροπή Οικονοµικών Υποθέσεων της Βουλής για την ενδιάµεση έκθεση σχετικά µε τη νοµισµατική πολιτική του 2010, υποστήριξε µε έµφαση ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέµου», ωστόσο έσπευσε να τονίσει πως «δίνουµε µία σκληρή και επίπονη µάχη» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «στο τέλος θα βγούµε νικητές».

Πάντως οι βουλευτές της Επιτροπής, οι οποίοι σήµερα πρόκειται να παρακολουθήσουν τις απόψεις του γενικού διευθυντή του ∆ΝΤ Ντοµινίκ Στρος-Καν και µεθαύριο του επιτρόπου της Ε.Ε. Ολι Ρεν, άκουσαν χθες από τον κ. Γ. Προβόπουλο ότι το ποσόν των 27,5 δισεκατοµµυρίων ευρώ που αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες το διάστηµα Ιανουαρίου - Νοεµβρίου 2010 αντιστοιχεί στο 11-12% των συνολικών καταθέσεων.

Κατά τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, «το νούµερο είναι πολύ µεγάλο», άλλα χρήµατα διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό, ορισµένα αποταµιεύθηκαν στα σπίτια των καταθετών, ενώ άλλοι απ’ αυτούς αντλούν ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασµούς τους ώστε, παρά την ύφεση, να διατηρήσουν το ίδιο βιοτικό επίπεδο µε το προηγούµενο διάστηµα.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο