Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

200 χιλιάδες λιγότερες θέσεις στο Δημόσιο έως το 2013, λέει ο Γ. Ραγκούσης

«Ήταν θέμα χρόνου να χρεοκοπήσει αυτό το Δημόσιο» δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών. Ο Γιάννης Ραγκούσης προαναγγέλλει ότι μέχρι το 2013 θα υπάρχουν περίπου 200 χιλιάδες λιγότερες θέσεις εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, χωρίς όμως να γίνουν απολύσεις μονίμων. Εξηγώντας πώς θα επιτευχθεί αυτή η μείωση ο υπουργός επικαλείται το πάγωμα των προσλήψεων, αλλά και την εφαρμογή της αναλογίας «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις».

Επιπλέον, από τον «Καλλικράτη» προκύπτουν 25.000 λιγότερες θέσεις, ενώ με την κατάργηση των Stage προέκυψαν 50.000 λιγότεροι μισθοδοτούμενοι.

Παράλληλα, προαναγγέλλει και μειώσεις μισθών σε υπουργεία όπου εξακολουθούν να χορηγούνται σκανδαλώδη επιδόματα.   O κ. Ραγκούσης ασκεί δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, τον οποίο χαρακτηρίζει «πολιτικό για τα εύκολα».

«Η βούληση και η αποφασιστικότητα του κ. Σαμαρά να υπηρετήσει πρωτίστως την πατρίδα και όχι το κόμμα του και τον εαυτό του θα φανεί στα δύσκολα και σοβαρά θέματα που έχουμε μπροστά μας. Μακάρι να διαψεύσει τον εαυτό του.»

Πάντως, και για την Ντόρα Μπακογιάννη ο υπουργός εκτιμά ότι είναι δύσκολο -αν όχι αδύνατον- να καταφέρει να πείσει τους πολίτες ότι από μέρος του προβλήματος αποτελεί μέρος της λύσης. 

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο