Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

«Πρωτάκουστο, βίαιο και εκφοβιστικό» επεισόδιο εις βάρος των υπαλλήλων του ΟΑΕΕ

Σχετικά με το συμβάν στον ΟΑΕΕ Άνω Πατησίων - 2/12/2010 

«Πρωτάκουστο, βίαιο και εκφοβιστικό» επεισόδιο εις βάρος των υπαλλήλων του ΟΑΕΕ, χαρακτηρίζει ο διοικητής του Οργανισμού την απόπειρα ασφαλισμένου να κάψει ζωντανή υπάλληλο, διεκδικώντας να εκδοθεί άμεσα η σύνταξή του, την ώρα που, μόλις πριν από μία εβδομάδα, είχε καταθέσει τα χαρτιά του για διαδοχική σύνταξη.
Ο 65χρονος άνδρας το πρωί της Πέμπτης μπήκε στο υποκατάστημα των Άνω Πατησίων και εντελώς αιφνιδιαστικά και απρόκλητα επιτέθηκε στην υπάλληλο και αφού την έδεσε με συρματόσκοινο, την περιέλουσε με βενζίνη καθώς και τον εαυτό του και στη συνέχεια απειλούσε να την κάψει και να αυτοπυρποληθεί. Τελικά, ο δράστη συνελήφθη και η άτυχη υπάλληλος κατέθεσε σε βάρος του μήνυση.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ επισκέφθηκε τον δράστη στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου μεταφέρθηκε, προκειμένου να ακούσει τη δική του άποψη, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο ιατροδικαστικό τμήμα όπου μεταφέρθηκε η άτυχη υπάλληλος. Εκεί της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του, την οποία μετέφερε και σε όλους τους υπαλλήλους του ΟΑΕΕ, μόνιμους και συμβασιούχους, τους οποίους και παρακάλεσε να αντιμετωπίσουν το ατυχές περιστατικό της συναδέλφου τους με ψυχραιμία και την πρέπουσα δικαιοσύνη απέναντι στον Οργανισμό.

Ο Γ.Βουδούρης καταδικάζει απερίφραστα την αυτοδικία ή όποια άλλη μορφή βάναυσης αντίδρασης, ειδικά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία και προσθέτει:  «Είναι άδικο μεμονωμένα περιστατικά, χωρίς λογική, να γίνονται τροφή για άλλου είδους εκμετάλλευση».
 

 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description NIKOS_b | Δεκεμβρίου 3, 2010 8:58 π.μ. | Reply
Καταδικάζω απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια. Ο διοικητής του ΟΑΕΕ όμως θα πρέπει για το συγκεκριμμένο τουλάχιστον υποκατάστημα του ΟΑΕΕ να ελέγξει την συμπεριφορά των υπαλλήλων, διότι η συμπεριφορά τους προς τους ασφαλισμένους είναι απαράδεκτη (αδιαφορία, ερειστικότητα, κλπ)
image description gkazan | Δεκεμβρίου 3, 2010 12:27 μ.μ. | Reply
Τώρα αυτό το περιστατικό θυμίζει μια βιντεοταινία δεκαετίας 80, στην οποία ο Ψάλτης κατάφερε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος σε μια εφορία υπο την απειλή όπλου... που αποδείχθηκε οτι ήταν νεροπίστολο...

Καλή η καταδίκη τέτοιων πράξεων αλλά μήπως να εξετάζαμε και την συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν καθιερώσει ωράρια για το κοινό 11:00-13:00 ή πχ το ΙΚΑ που χορηγεί ασφαλιστικές ενημερότητες ΜΟΝΟ στο διάστημα 08:00-11:00;

Και παρ'όλα αυτά, δεν "βγαίνει" η δουλειά, σημειωτέον δε ότι κάθε Παρασκευή υπολειτουργούν σχεδόν όλα τα τμήματα των εφοριών, ωστόσο κανείς δεν άλλαξε τις προθεσμίες ΚΒΣ, Μητρώου κλπ...

ΥΓ. Η παραπάνω πράξη μήπως να λειτουργούσε σαν "πριμ παραγωγικότητας" που το πληρώνονται ήδη;.... Επειδή ο Γιωργάκης ο Παπακωνσταντίνου αναζητά τρόπους περικοπής των επιδομάτων τους (εδώ γελάμε)
image description ALONE^^ | Δεκεμβρίου 3, 2010 6:32 μ.μ. | Reply
http://www.youtube.com/watch?v=gI6WiAoDqF0
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο