Ουρές... για τους ημιυπαίθριους.

Οικονομικές Ειδήσεις

2 Δεκέμβριος 2010
Στις 238.000 έφτασαν έως το τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις, που έχουν κατατεθεί στις πολεοδομίες για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και άλλων χώρων, που έχουν αλλάξει χρήση, ενώ ο μέσος ημερήσιος όρος αιτήσεων αγγίζει πλέον τις 4.500, αν και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου είχαν κατατεθεί μόλις 75.000 αιτήσεις! Taxheaven.gr

Ουρές... για τους ημιυπαίθριους.

Στις 238.000 έφτασαν έως το τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις, που έχουν κατατεθεί στις πολεοδομίες για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και άλλων χώρων, που έχουν αλλάξει χρήση, ενώ ο μέσος ημερήσιος όρος αιτήσεων αγγίζει πλέον τις 4.500, αν και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου είχαν κατατεθεί μόλις 75.000 αιτήσεις!

Τα στοιχεία έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ν. Σηφουνάκης, μιλώντας στη Βουλή και ανέφερε ότι «είναι πολύ μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της ρύθμισης, καθώς από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, ο ρυθμός αύξησης της εβδομαδιαίας υποβολής αιτήσεων παρουσιάζει σταθερή αύξηση κατά 15%-20%».

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση της ταχυδρομικής υποβολής των δικαιολογητικών έως τις 28 Δεκεμβρίου, ενώ - λαμβάνοντας υπόψη την πίεση που ασκεί η οικονομική κρίση στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών - αποφασίστηκε η αύξηση των δόσεων και της διάρκειας αποπληρωμής του ειδικού προστίμου. Η σχετική τροπολογία, που έχει ενταχθεί στο νομοχέδιο για την οδική ασφάλεια, υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Οσον αφορά τα φορολογικά, ο κ. Σηφουνάκης αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε ανοίξει τους προηγούμενους μήνες γύρω από τις πιθανές φορολογικές επιβαρύνσεις που θα επέφερε η ρύθμιση. Διαβεβαίωσε, λοιπόν, για άλλη μια φορά ότι για τους χώρους που διατηρούνται δεν οφείλονται αναδρομικά οποιοιδήποτε φόροι, για τον φόρο ακίνητης περιουσίας και για τη δήλωση στοιχείων ακινήτων θα λαμβάνονται υπόψη οι χώροι όπως και πριν την τακτοποίησή τους, ενώ η αλλαγή χρήσης δεν θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των δημοτικών τελών.