Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ουρές... για τους ημιυπαίθριους.

Στις 238.000 έφτασαν έως το τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις, που έχουν κατατεθεί στις πολεοδομίες για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και άλλων χώρων, που έχουν αλλάξει χρήση, ενώ ο μέσος ημερήσιος όρος αιτήσεων αγγίζει πλέον τις 4.500, αν και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου είχαν κατατεθεί μόλις 75.000 αιτήσεις!

Ουρές... για τους ημιυπαίθριους.

Στις 238.000 έφτασαν έως το τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις, που έχουν κατατεθεί στις πολεοδομίες για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και άλλων χώρων, που έχουν αλλάξει χρήση, ενώ ο μέσος ημερήσιος όρος αιτήσεων αγγίζει πλέον τις 4.500, αν και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου είχαν κατατεθεί μόλις 75.000 αιτήσεις!

Τα στοιχεία έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ν. Σηφουνάκης, μιλώντας στη Βουλή και ανέφερε ότι «είναι πολύ μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της ρύθμισης, καθώς από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, ο ρυθμός αύξησης της εβδομαδιαίας υποβολής αιτήσεων παρουσιάζει σταθερή αύξηση κατά 15%-20%».

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση της ταχυδρομικής υποβολής των δικαιολογητικών έως τις 28 Δεκεμβρίου, ενώ - λαμβάνοντας υπόψη την πίεση που ασκεί η οικονομική κρίση στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών - αποφασίστηκε η αύξηση των δόσεων και της διάρκειας αποπληρωμής του ειδικού προστίμου. Η σχετική τροπολογία, που έχει ενταχθεί στο νομοχέδιο για την οδική ασφάλεια, υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Οσον αφορά τα φορολογικά, ο κ. Σηφουνάκης αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε ανοίξει τους προηγούμενους μήνες γύρω από τις πιθανές φορολογικές επιβαρύνσεις που θα επέφερε η ρύθμιση. Διαβεβαίωσε, λοιπόν, για άλλη μια φορά ότι για τους χώρους που διατηρούνται δεν οφείλονται αναδρομικά οποιοιδήποτε φόροι, για τον φόρο ακίνητης περιουσίας και για τη δήλωση στοιχείων ακινήτων θα λαμβάνονται υπόψη οι χώροι όπως και πριν την τακτοποίησή τους, ενώ η αλλαγή χρήσης δεν θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των δημοτικών τελών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο