Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καμπανάκι από τους βιομήχανους της Β. Ελλάδας για την επιστροφή ΦΠΑ

Καμπανάκι από τους βιομήχανους της Β. Ελλάδας για την επιστροφή ΦΠΑ

Τα 100 εκατ. ευρώ ξεπέρασε η οφειλόμενη από το Δημόσιο επιστροφή ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας. Ζητεί με νέα επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επιτάχυνση των ελεγκτικών διαδικασιών.
Στην επιστολή, σημειώνεται μάλιστα ότι αν προστεθεί στο ποσό των 100 εκατ. ευρώ και η επιχορήγηση 12% του κόστους εργασίας προς τις επιχειρήσεις της Θράκης, τα ποσά που προέρχονται από αποπληρωμή επενδύσεων, κυρίως του Αναπτυξιακού νόμου, καθώς επίσης, και τα ποσά που αφορούν πληρωμή προμηθειών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις μέλη του Συνδέσμου για εκτέλεση διαφόρων έργων, τότε το συνολικό ποσό που τους οφείλει το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά τα 450 εκατ. ευρώ.

«Δοθέντος ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω της μειωμένης ρευστότητας, είναι ολοφάνερο ότι η αποπληρωμή μέρους τουλάχιστον από τα ανωτέρω ποσά ή έστω ο συμψηφισμός των οφειλών με υποχρεώσεις που έχουν οι επιχειρήσεις, θα έλυνε εν μέρει το πρόβλημα ρευστότητας, ειδικά την τρέχουσα περίοδο – κλείσιμο έτους – κατά την οποία οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένες», επισημαίνει ο ΣΒΒΕ.

Ειδικά για το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ, ζητεί «οι φορολογικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να επιταχύνουν τις ελεγκτικές διαδικασίες, ούτως ώστε οι επιχειρήσεις να λάβουν τουλάχιστον ένα μέρος από τα οφειλόμενα πριν τις εορτές των Χριστουγέννων».

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο