Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

ΣΕΒ: Προτάσεις σοκ για τους εργαζόμενους.

Μεταξύ άλλων ο ΣΕΒ προτείνει τον συμψιφησιμό της υπέρβασης του ημερησίου ωραρίου που πραγματοποιείται εντός της εβδομάδας έως δύο ώρες πέραν του οκταώρου.

Προτάσεις σοκ για την αγορά εργασίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες κάνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανιών, μέσα από την καταγραφή 250 εμποδίων για την επιχειρηματικότητα.

Το φάκελο με τα εμπόδια για την επιχειρηματικότητα παρέδωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δαασκαλόπουλος στον υπουργό περιφειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Μεταξύ άλλων ο ΣΕΒ προτείνει την καθιέρωση έκτης μέρας απασχόλησης με χορήγηση αναπληρωματικής ανάπαυσης ή με άδεια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ή δυνατότητα απασχόλησης εφόσον υπάρχει αίτημα και συμφωνία του εργαζομένου.

Ακόμη προτείνει «τον συμψιφησιμό της υπέρβασης του ημερησίου ωραρίου που πραγματοποιείται εντός της εβδομάδας έως δύο ώρες πέραν του οκταώρου». Σε ότι αφορά τα ΜΜΕ ο  ΣΕΒ προτείνει την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών στις εφημερίδες αλλά και την κατάργηση του αγγελιόσημου.

Ανάμεσα στα εμπόδια για την επιχειρηματικότητα κατά το ΣΕΒ είναι οι οριζόμενες από το κράτος αμοιβές και τιμές και ζητά την πλήρη απελευθέρωση τους όπως κόμιστρα, αμοιβές συμβολαιογράφων και δικηγόρων, τιμολόγια ΔΕΚΟ κλπ.

Σε ότι αφορά τα φορολογικά ο ΣΕΒ ζητά την κατάργηση του ΚΒΣ, αλλά και την κατάργηση των τιμολογιίων-Δελτίων Αποστολής για τα αγροτικά προϊόντα.

Επιπρόσθετα, ο ΣΕΒ προτείνει την απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων και των αγορών αλλά και την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και εγκατάστασης επιχειρήσεων.

Πηγή Ημερησία

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο