Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Μετεξέλιξη στο επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτέχνη ή στασιμότητα. Η αγωνία και Ο προβληματισμός για τους συναδέλφους στην Θεσσαλονίκη

Μετεξέλιξη στο επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτέχνη ή στασιμότητα. Η αγωνία και Ο  προβληματισμός για τους  συναδέλφους  στην Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 24/11/2010 διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας ΑΚΙΟΕ εκδήλωση - συζήτηση με Θέμα «Οι εξελίξεις στο Οικονομολογικό Επάγγελμα και η Πιστοποίηση του Λογιστή - Φοροτέχνη».

Στην εκδήλωση εισηγητές ήταν ο κ. Αλεβιζάκης Παναγιώτης, εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας και μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Κωστόπουλος Βασίλης Πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Νομού Θεσσαλονίκης και ο κ. Βαρβασούδης Δημήτρης Λογιστής - Φοροτέχνης. Τη συζήτηση διεύθυνεο συνάδελφος οικονομολόγος κ.Παύλου Κωνσταντίνος.

Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, στο οποίο σημειωτέα ήταν η παρουσία πολλών νέων πτυχιούχων συναδέλφων, αρχικά τον λόγο έλαβε ο κ. Βαρβασούδης ο οποίος παρότρυνε τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους νέους πτυχιούχους να συμμετάσχουν ενεργά στις νέες εξελίξεις που διαμορφώνονται σε σχέση με την πιστοποίηση του επαγγέλματος του Λογιστή - Φοροτέχνη. Στη συνέχεια ο κ. Κωστόπουλος έκανε μια ιστορική αναδρομή σχετικά με το οικονομολογικό επάγγελμα επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η στιγμή είναι καθοριστική για την περαιτέρω μετεξέλιξή και κατοχύρωσή του. Τέλος στο βήμα της εκδήλωσης ανέβηκε  ο κ. Αλεβιζάκης ο οποίος επικέντρωσε την ομιλία του στο κείμενο της εισηγητικής έκθεσης του Ο.Ε.Ε. για την πιστοποίηση του Λογιστή - Φοροτέχνη και ειδικότερα στον Κώδικα Δεοντολογίας. Δύο είναι τα σημεία στα οποία επέμεινε κατά την εισήγησή του, η κατάργηση του άρθρου 38 και η καταγραφή με σαφήνεια από του Υπουργείο Οικονομικών των υποχρεώσεων - αρμοδιοτήτων που θα πρέπει  να έχει ο Λογιστής κατά την άσκηση του επαγγέλματός του. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν μεγάλο και η συμμετοχή τους ενεργή αφού με το τέλος των εισηγήσεων υποβλήθηκε πλήθος ερωτημάτων στα οποία  ήταν εμφανής η αγωνία τους για την μετεξέλιξη του επαγγέλματος τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επισήμανση ότι οι Λογιστές - Φοροτέχνες πρέπει να πάρουν στα χέρια τους τώρα, την τύχη του Ο.Ε.Ε. αφού αποτελούν την πλειοψηφία μέσα σ΄ αυτό, συμμετέχοντας στις εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 12/12/2010 και υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την ερχομένη Δευτέρα 29/11/2010 στα Χανιά και τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου σε πόλεις της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας καθώς και όπου αλλού ζητηθεί από συναδέλφους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description xrisi | Δεκεμβρίου 1, 2010 9:43 π.μ. | Reply

ΚΑΛΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ?ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ????
image description LIAROMMATIS | Δεκεμβρίου 2, 2010 12:04 π.μ. | Reply
ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΕΙΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ.ΕΑΝ ΕΓΩ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ Η ΔΙΟΙΚΟΙΣΗ ΤΟΥ ΟΕΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΗΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΗ?
ΑΛΟΙΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο