Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μετάθεση της αύξησης των αντικειμενικών αξιών για το δεύτερο εξάμηνο του 2011

Εξάμηνη «ανάσα» στην αγορά ακινήτων θα δώσει τελικά το υπουργείο Οικονομικών μεταθέτοντας την αύξηση των αντικειμενικών αξιών για το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Αυτό όμως δεν ισχύει για τις περιοχές που σήμερα είναι εκτός αντικειμενικού συστήματος και βασίζονται στα συγκριτικά στοιχεία.

Οπως δήλωσε σήμερα στο Βήμα FM ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Δημ. Γεωργακόπουλο, «η αγορά των ακινήτων είναι τόσο πεσμένη που πιστεύω ότι μια αύξηση στα πλαίσια των αγοραίων αξίων αυτήν την στιγμή, θα δημιουργούσε πρόσθετο πρόβλημα και είναι σκόπιμο, το ξανασκεφτόμαστε αυτό, έτσι ώστε να πάνε λίγο πιο πίσω έτσι ώστε να προσαρμοστεί και η αγορά στα νέα δεδομένα και το σύστημα να είναι πιο ολοκληρωμένο, θα μπούνε όμως νέες περιοχές στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών από την 1η Ιανουαρίου».

Το υπουργείο Οικονοµικών ρίχνει, πλέον, όλο το βάρος των προσπαθειών του ώστε να προλάβει την ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 6.000 οικισµών που βρίσκονται εκτός συστήµατος αντικειµενικού προσδιορισµού, για να µην πέσει έξω στους στόχους των εσόδων. Στο Μνηµόνιο είχαν εγγραφεί έσοδα 400 εκατ. ευρώ από την αύξηση των αντικειµενικών αξιών, τα οποία και στο προσχέδιο προϋπολογισµού του 2011 αναπροσαρμόστηκαν σε 270 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα που θα χαθούν από τις καθυστερήσεις της γενικής αναπροσαρµογής, θα επιδιωχθεί να αντισταθµιστούν από την ένταξη των 6.000 οικισµών στο σύστηµα, αυστηρά από την 1η Ιανουαρίου. Η αξία των ακινήτων σε οικισµούς προσδιορίζεται µε βάση εκτιµήσεις της κατά τόπον Εφορίας. Έτσι, βίλες και παραθεριστικές κατοικίες σε τουριστικές περιοχές, κυρίως στα νησιά, αποφεύγουν, µεταξύ των άλλων, ΕΤΑΚ και ΦΜΑΠ ή έχουν πολύ μικρές επιβαρύνσεις.

Οι τιμές για τα ακίνητα τα οποία βρίσκονται στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο