Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αμεσα θα παρουσιαστεί ο νέος επενδυτικός νόμος

    «Ο καινούργιος αναπτυξιακός - επενδυτικός νόμος περιορίζει τις επιδοτήσεις και στηρίζει ιδιαίτερα τις εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι ανταγωνιστικές, μέσα από μεγάλες φοροαπαλλαγές, αποσβέσεις και μια σειρά άλλα κίνητρα». Αυτό τόνισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash σημειώνοντας ότι τα παρουσιαστεί άμεσα και χαρακτηρίζοντάς τον ως τομή για την ανάπτυξη της χώρας.

    Διευκρίνισε ότι δεν καταργούνται οι επιδοτήσεις αλλά αλλάζει ριζικά η φιλοσοφία του για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. «Έχει αποδειχθεί ότι όλα τα νομοθετήματα που έγιναν πριν 30 χρόνια μαζί με άλλες πολιτικές που εφαρμόστηκαν, δεν έχουν αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Και πρόσθεσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο διαχειριστήκαμε τις επιδοτήσεις δεν απέδωσαν προστιθέμενη αξία στην οικονομία. Οι επιχειρήσεις μας ήταν μη ανταγωνιστικές και εσωστρεφείς».

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να επιτύχει διπλάσια απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ μέσα σε ένα χρόνο, στην ανάγκη της αγοράς για ρευστότητα και στον κρίσιμο ρόλο που θα παίξει το νεοϊδρυθέν Εθνικό Ταμείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (ΕΤΕΑΝ) μέσω της μόχλευσης των πόρων με τραπεζικά χρήματα. «Έτσι βοηθάμε και το τραπεζικό σύστημα να υπερβεί τα προβλήματά του, αλλά κυρίως βοηθάμε τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση γρήγορη και πολύ φτηνή σε χρηματοδότηση. Τους όρους της χρηματοδότησης και του τρόπου με τον οποίο γίνεται αυτή, τους καθορίζουμε εμείς, μέσα από τους διαγωνισμούς που κάνουμε απ'Α το ΕΤΕΑΝ», δήλωσε ο Υπουργός, υπολογίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα διατεθούν άμεσα συνολικά 6 δις ¤ στην αγορά, «πραγματικά χρήματα και όχι προσδοκίες και ευχές».

    Για την πορεία της οικονομίας της χώρας ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εμφανίστηκε αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ότι «το δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα αρχίσει δειλά-δειλά να εμφανίζεται μία διαφορετική πραγματικότητα. Θα πέσει ο πληθωρισμός, θα έχουμε αποπληθωριστικές τάσεις που σιγά-σιγά θα αρχίσουν να διαμορφώνονται, εφόσον φυσικά τα πράγματα, σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική πλευρά, εξελίσσονται θετικά».

Πηγή: Express.gr
 




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο