Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ντομινίκ Στρος-Καν - «Η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολη θέση σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο»

H γαλλόφωνη ελβετική τηλεόραση TSR, στο πλαίσιο ρεπορτάζ για την κατάσταση στην Ιρλανδία μετά την προσφυγή της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, μετέδωσε χθες συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή του Δ.Ν.Τ, κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, στον παρουσιαστή Darius Rochebin, η οποία επικεντρώθηκε στην οικονομική κρίση χωρών της ευρωζώνης και στο ενδεχόμενο να διεκδικήσει την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, μια συζήτηση που απέφυγε επιμελώς.

Ο κ. Στρος-Καν ανέφερε ότι ο κόσμος βρίσκεται ενώπιον της δεύτερης φάσης της κρίσης, λιγότερο οξείας αλλά πάντα επίμονης και θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι αυτή έχει παρέλθει. Υποστήριξε, επίσης, ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολη θέση σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Για την κρίση σε χώρες της ευρωζώνης ανέφερε ότι, μολονότι η περίπτωση της Ελλάδας διαφέρει από την περίπτωση της Ιρλανδίας και τα αίτια της οικονομικής κρίσης που διέρχονται είναι διαφορετικά, σε όλες τις περιπτώσεις η κατάληξη είναι η ίδια: οι δημόσιες δαπάνες είναι υψηλές, το έλλειμμα είναι δυσβάσταχτο και το χρέος αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Όλες οι χώρες, σημείωσε, θα πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι για να επανέλθουν σε μία υποφερτή κατάσταση.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο πτώχευσης ορισμένων χωρών απάντησε αρνητικά και επεσήμανε ότι η αλληλεγγύη των χωρών της Ε.Ε. θα αποτρέψει αυτό το σενάριο. Θα πρέπει όμως οι χώρες αυτές να ακολουθήσουν πολιτική λιτότητας, η οποία δυστυχώς πλήττει τους πιο αδύναμους, και πιο φτωχούς, για αυτό και θα πρέπει να εφαρμοστούν προγράμματα που να διατηρούν κατά το δυνατό τις κοινωνικές δαπάνες, πρόσθεσε.

Ο κ. Στρος-Καν θα βρίσκεται στη Γενεύη στις 8 Δεκεμβρίου προσκεκλημένος του Ινστιτούτου των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση και την Έρευνα (UNITAR) για να μιλήσει για τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο