Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα 1.722 δισ. οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις νομικών προσώπων του δημοσίου

Στα 1.722 δισ. οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις νομικών προσώπων του δημοσίου

Στα 1,722 δισ. ευρώ ανέρχονταν στο τέλος Σεπτεμβρίου οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις νομικών προσώπων του δημοσίου προς τρίτους φορείς του ιδιωτικού τομέα, έναντι 2,225 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων προς τρίτους που ανέρχεται σε 5,3 δισ. ευρώ και το οποίο έχει ρυθμιστεί. Αν προστεθούν και τα χρέη των νοσοκομείων το ποσό των ανεξόφλητων υποχρεώσεων των νομικών προσώπου του δημοσίου ανέρχονταν στο τέλος Σεπτεμβρίου σε 7,062 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από σχετικό πίνακα με τις υποχρεώσεις των νομικών προσώπων του δημοσίου προς τρίτους τα οποία πάντως όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχουν συνεκτιμηθεί στις προβλέψεις για το έλλειμμα έως το τέλος του έτους

Η δημοσίευση των στοιχείων από το υπουργείο Οικονομικών γίνεται, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαφάνειας και της συνεχούς παρακολούθησης των δημοσιονομικών δεδομένων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στις 30.9.2010 οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης όφειλαν σε τρίτους φορείς (εκτός γενικής κυβέρνησης) 306,405 εκατ. ευρώ. Οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης όφειλαν 116,180 εκατ. ευρώ ενώ τα λοιπά νομικά πρόσωπα του δημοσίου όφειλαν 341,554 εκατ. ευρώ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο