Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε έναν οργανισμό οι αστικές συγκοινωνίες.

Η λύση αυτή είναι αναγκαία, καθώς το έλλειμμα στον τομέα αυτόν κάθε χρόνο ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι να έχει μηδενιστεί έως το τέλος του 2011.

Σε έναν οργανισμό οι αστικές συγκοινωνίες.

Η λύση αυτή είναι αναγκαία, καθώς το έλλειμμα στον τομέα αυτόν κάθε χρόνο ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι να έχει μηδενιστεί έως το τέλος του 2011.

Στη λύση της δημιουργίας ενός οργανισμού που θα εκμεταλλεύεται τις αστικές συγκοινωνίες προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, Χάρη Τσιόκα, σε τηλεοπτική εκπομπή, η λύση αυτή είναι αναγκαία, καθώς το έλλειμμα στον τομέα αυτόν κάθε χρόνο ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι να έχει μηδενιστεί έως το τέλος του 2011.

Σε αυτό το πλαίσιο προαναγγέλλεται και αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων από 30 έως 50%.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Συγκοινωνιών, στις αστικές συγκοινωνίες σήμερα εργάζονται 11.500 εργαζόμενοι, από τους οποίους το 80% είναι παραγωγικό δυναμικό, δηλαδή οδηγοί και τεχνικοί.

Εκτίμησε ότι 800 έως 1.000 άτομα θα μεταταχθούν από τη διοίκηση σε άλλες υπηρεσίες. Επίσης, κατά τον κ. Τσιόκα, οι τακτικές αποδοχές των υπαλλήλων είναι μια κοινωνική κατάκτηση και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι δευτερεύουσες απολαβές δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 10% των τακτικών αποδοχών.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο