Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για τη σύσταση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.)

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για τη σύσταση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.)

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από την  Τρίτη, 23/11 μέχρι και τις 30/11/2010 το σχέδιο νόμου για τη σύσταση του Εθνικού Ταμείου για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη. Στη σχετική ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/ypoian/?p=1306 έχουν αναρτηθεί το σχέδιο νόμου, η αιτιολογική έκθεση, η εισήγηση του υπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς και ενημερωτικό σημείωμα. Στην πρόσκληση διαβούλευσης, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Με τη σύσταση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), το οποίο θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ, αναλαμβάνουμε μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου, δυναμικού και υγιούς επιχειρηματικού τοπίου στη χώρα. Γνωρίζοντας τα προβλήματα ρευστότητας και ανταγωνιστικότητας με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι ελληνικές επιχειρήσεις, αξιοποιούμε τη διεθνή εμπειρία και θέτουμε στη διάθεσή τους μια σειρά σύγχρονων χρηματοοικονομικών εργαλείων που προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις στην ασφυκτική οικονομική συγκυρία και την αρνητική ψυχολογία που σήμερα κυριαρχούν.

Με το ΕΤΕΑΝ αφήνουμε πίσω την παρωχημένη και ατελέσφορη πρακτική των επιδοτήσεων και παρέχουμε με σύγχρονο τρόπο ρευστότητα στις υγιείς επιχειρήσεις μέσω ανακυκλούμενων δανείων, εγγυήσεων και αντεγγυήσεων, συνεπενδύσεων και συμμετοχών, επιτυγχάνοντας με την αξιοποίηση δημόσιων πόρων ύψους 1 δις € τη μόχλευση πολλαπλάσιων ιδιωτικών κεφαλαίων, που αναμένεται να φτάσουν τα 2,5 δις € μέσα στην επόμενη διετία.

Το ΕΤΕΑΝ θα προσφέρει ουσιαστική και στοχευμένη στήριξη στις επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στις μικρομεσαίες και στις καινοτόμες επιχειρήσεις, στις επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα και σε εκείνες που παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Για την ίδρυση του ΕΤΕΑΝ δεν απαιτούνται νέα κεφάλαια και δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.

Στην καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία μας, που επιχειρεί να εμπνεύσει μια νέα επιχειρηματική κουλτούρα και θέτει σε νέες βάσεις τη σχέση της Πολιτείας με την επιχειρηματικότητα, θέλουμε τη συμμετοχή, την κριτική, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο