Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς κατεδάφιση των συλλογικών συμβάσεων.

Συμφωνία για την υπογραφή του αναθεωρημένου μνημονίου επιτεύχθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την τρόικα. Στο φλέγον ζήτημα των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας και στο κατά πόσον αυτές θα μπορούν να αλλάζουν προς το χειρότερο τις προβλέψεις των κλαδικών συμβάσεων, επέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο φραστικές αλλαγές που δεν αλλάζουν την ουσία.

Σήμερα  οι ανακοινώσεις από την τρόικα.

 Αντικείμενο των τελικών διαπραγματεύσεων, ήταν οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα -με κυρίαρχο το θέμα των μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων- αλλά και στην αγορά εργασίας όπου κυριάρχησε το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών όπως προβλεπόταν και στο αναθεωρημένο μνημόνιο του Αυγούστου. Μοναδική αλλαγή, αποτελεί η προσθήκη της φράσης “χωρίς αναιτιολόγητες προϋποθέσεις”. Με αυτή τη φράση, το νόημα της οποίας θα πρέπει να εξειδικευτεί και να γίνει συγκεκριμένο, ουσιαστικά μένει ανοικτό ένα “παράθυρο” για να παραμείνουν σε ισχύ οι κλαδικές συμβάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις και να μην γενικευτεί η κατάργησή τους.
 
Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση, η τρόικα θα παραχωρήσει αύριο συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιάσει τα συμπεράσματα από τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος του μήνα. Το ΔΝΤ, θα αποδεσμεύσει την τρίτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα τον Δεκέμβριο ενώ η αντίστοιχη κίνηση από τις χώρες της Ευρωζώνης θα γίνει τον Ιανουάριο.

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο