Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα 100 δισ. το «πακέτο» οικονομικής βοήθειας της Ιρλανδίας

Τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ ενδέχεται να ξεπεράσει το «πακέτο» οικονομικής βοήθειας προς την Ιρλανδία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Στα 100 δισ. το «πακέτο» οικονομικής βοήθειας της Ιρλανδίας
   
Τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ ενδέχεται να ξεπεράσει το «πακέτο» οικονομικής βοήθειας προς την Ιρλανδία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Σύμφωνα με το περιοδικό, το οποίο δεν κατονομάζει την πηγή του, το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας θα προέρχεται από το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης, αλλά η Βρετανία, η οποία δεν ανήκει στη ζώνη ευρώ, είναι έτοιμη να βάλει το χέρι στην τσέπη και να διαθέσει 20 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη η ιρλανδική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τετραετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής .

Στόχος της είναι το πρόγραμμα διάσωσης να έχει ιρλανδική «σφραγίδα» και να μην φαίνεται ότι προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι του Δ.Ν.Τ. και της Κομισιόν βρίσκονται στο Δουβλίνο για να συζητήσουν το σχέδιο στήριξης της Ιρλανδίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχει στον τραπεζικό τομέα.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Κυριακή για να οριστικοποιήσει το 160σέλιδο πρόγραμμα το οποίο καθορίζει τρόπους για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος», αναφέρει δημοσίευμα των «The Irish Times».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα ακόμα σχέδιο το οποίο αφορά στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα αναμένεται να οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι ιρλανδικές τράπεζες ουσιαστικά έχουν τεθεί εκτός της διατραπεζικής αγοράς υπό το φως των ανησυχιών για ενδεχόμενη χρεοκοπία τους.

Για τη χρηματοδότησή τους στηρίζονται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα στην ΕΚΤ. Η χρηματοδότηση στο τέλος Οκτωβρίου είχε ανέλθει σε 130 δισ. ευρώ, ενώ η ιρλανδική κεντρική τράπεζα έχει προσφέρει 35 δισ. ευρώ.

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι η Ιρλανδία μπορεί να χρειαστεί βοήθεια μεταξύ 45 και 90 δισ. ευρώ. Το ύψος του ποσού θα εξαρτηθεί από το αν η βοήθεια κατευθυνθεί μόνο για την εξυγίανση του τραπεζικού κλάδου ή και για τα δημόσια οικονομικά.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο