Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κατσέλη: Φόροι και εισφορές φταίνε για το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας

Διαφωνεί με την προοπτική γενικευμένης απόκλισης των επιχειρησιακών συμβάσεων από τις κλαδικές

Χαμηλότερη φορολογία και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αντί μείωσης μισθών εισηγείται για τον ιδιωτικό τομέα η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη. Σε άρθρο της που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», αφήνει σαφείς αιχμές για τη στάση της τρόικας, γράφοντας ότι «συχνά, η χορήγηση λάθος φαρμάκου μπορεί να αποβεί μοιραία».
 Αιτία είναι η επιμονή των δανειστών μας για δυνατότητα απόκλισης των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας από τις κλαδικές. Η υπουργός υποστηρίζει ότι η απόκλιση υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για πλήθος επιχειρήσεων που κινδυνεύουν με λουκέτο, υπογραμμίζει όμως ότι "μια γενικευμένη, όμως, άκριτη και χωρίς περιορισμούς δυνατότητα απόκλισης των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών όχι μόνο δεν θα βελτίωνε τη θέση των επιχειρήσεων από πλευράς κόστους εργασίας, αλλά θα δημιουργούσε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ τους".

Η Λούκα Κατσέλη εκτιμά ότι  "το υψηλό φορολογικό βάρος και η σημαντική επιβάρυνση εργαζομένων και κυρίως εργοδοτών από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης", καθώς και η γραφειοκρατία ευθύνονται για την ακρίβεια και το παράδοξο να μειώνεται η ζήτηση και όχι οι τιμές των προϊόντων.το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Εξάλλου, η υπουργός αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, το μη μισθολογικό κόστος εργασίας φτάνει στο 41,5% του συνολικού κόστους εργασίας, κατατάσσοντας την Ελλάδα στη δεκάδα των πιο ακριβών χωρών του οργανισμού για το επιχειρείν.

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο