Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ερευνα για την «ανατομία» της φοροδιαφυγής.

Το υπουργείο Οικονομικών ανέθεσε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών «την εκπόνηση μελέτης για τη διερεύνηση της φοροδιαφυγής και των εναλλακτικών τρόπων αύξησης των εσόδων».

Δραστικές λύσεις για την περιστολή της φοροδιαφυγής και εναλλακτικούς τρόπους αύξησης των εσόδων αναζητά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για να κλείσει το 2011 την πρόσθετη «τρύπα» που «άνοιξε» στον φετινό προϋπολογισμό η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009. Το υπουργείο Οικονομικών ανέθεσε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών «την εκπόνηση μελέτης για τη διερεύνηση της φοροδιαφυγής και των εναλλακτικών τρόπων αύξησης των εσόδων». Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η μελέτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου του 2011 για να ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα. Σκοπός της μελέτης θα είναι:

η σύντομη παρουσίαση των βασικών δεδομένων του ισχύοντος φορολογικού συστήματος.
η διερεύνηση του ειδικότερου προβλήματος της φοροδιαφυγής και
η αξιολόγηση εναλλακτικών μέτρων αύξησης των φορολογικών εσόδων. Στο πλαίσιο αυτό θα μπει στο «μικροσκόπιο» το προφίλ όλων των κατηγοριών φορολογουμένων, με βάση τα στατιστικά δεδομένα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να διερευνηθούν και οι κυριότερες αποκλίσεις με τα αντίστοιχα συστήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΟΟΣΑ.
Επίσης το υπ. Οικονομικών ζητά στα πορίσματα να υπάρχει:

Η «ανατομία της φοροδιαφυγής», δηλαδή ανάλυση των διαθέσιμων εκτιμήσεων για την έκταση της φοροδιαφυγής ανά είδος φόρου, ανά πηγή εισοδήματος κ.λπ. καθώς και διανεμητικές επιπτώσεις της φοροδιαφυγής για το ποιος ωφελείται, και πόσο.

Πηγή Ημερησία


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο