Αποτελέσματα live αναζήτησης

Την Πέμπτη το νέο TEMΠME - Σε δέκα μέρες παρουσιάζεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος

17 Νοέμβριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Την Πέμπτη το νέο TEMΠME - Σε δέκα μέρες παρουσιάζεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος


Tην εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 2,5%-3% τους επόμενους μήνες και ότι η απορρόφηση των κονδυλίων του EΣΠA θα φθάσει στο 17%-18% στο τέλος του χρόνου έκανε ο υπουργός Περιφερειακής Aνάπτυξης Mιχάλης Xρυσοχοΐδης, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε χθες το πρωί με τους εκπροσώπους της τρόικας.

O κ. Xρυσοχοΐδης τόνισε ότι την Πέμπτη στο Yπουργικό Συμβούλιο θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Eλληνικού Tαμείου Eπιχειρηματικότητας και Aνάπτυξης ως μετεξέλιξη του TEMΠME. Tο νέο Tαμείο θα χρηματοδοτηθεί με 460 εκατ. ευρώ από το EΣΠA και θα λειτουργήσει σαν τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

O νέος αναπτυξιακός νόμος θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες και όπως έχει δηλώσει ο υπουργός το νομοσχέδιο θα δίνει έμφαση στα φορολογικά κίνητρα, καθώς και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της καινοτομί ας.

Πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία για την ίδρυση των επιχειρήσεων σε μία ημέρα με την ενεργοποίηση του one-stop-shop μέσω των Eπιμελητηρίων, δήλωσε ο κ. Xρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει η επεξεργασία απλοποίησης της αδειοδότησης για τη λειτουργία των βιομηχανιών, ώστε να διευκολυνθούν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης