Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Την Πέμπτη το νέο TEMΠME - Σε δέκα μέρες παρουσιάζεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Την Πέμπτη το νέο TEMΠME - Σε δέκα μέρες παρουσιάζεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος


Tην εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 2,5%-3% τους επόμενους μήνες και ότι η απορρόφηση των κονδυλίων του EΣΠA θα φθάσει στο 17%-18% στο τέλος του χρόνου έκανε ο υπουργός Περιφερειακής Aνάπτυξης Mιχάλης Xρυσοχοΐδης, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε χθες το πρωί με τους εκπροσώπους της τρόικας.

O κ. Xρυσοχοΐδης τόνισε ότι την Πέμπτη στο Yπουργικό Συμβούλιο θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Eλληνικού Tαμείου Eπιχειρηματικότητας και Aνάπτυξης ως μετεξέλιξη του TEMΠME. Tο νέο Tαμείο θα χρηματοδοτηθεί με 460 εκατ. ευρώ από το EΣΠA και θα λειτουργήσει σαν τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

O νέος αναπτυξιακός νόμος θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες και όπως έχει δηλώσει ο υπουργός το νομοσχέδιο θα δίνει έμφαση στα φορολογικά κίνητρα, καθώς και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της καινοτομί ας.

Πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία για την ίδρυση των επιχειρήσεων σε μία ημέρα με την ενεργοποίηση του one-stop-shop μέσω των Eπιμελητηρίων, δήλωσε ο κ. Xρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει η επεξεργασία απλοποίησης της αδειοδότησης για τη λειτουργία των βιομηχανιών, ώστε να διευκολυνθούν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο