Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εφόσον διαπιστωθεί αυξημένη συμμετοχή, πιθανόν να δοθεί παράταση στην περαίωση

ANOIXTO άφησε το θέμα της παράτασης για την περαίωση ο γ. γραμματέας του Yπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Bήμα FM».

Ο κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε πως αυτό θα συμβεί (η παράταση) μόνο εφόσον διαπιστωθεί αυξημένη συμμετοχή και ασκηθεί πίεση προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. «Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει. Εάν υπάρξει πίεση, θα το εξετάσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως και μετά την παρέλευση της 18ης Νοεμβρίου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, χάνοντας ωστόσο τα αρχικά ευεργετήματα.

Ο γ. γραμματέας του Yπουργείου Οικονομικών αναγνώρισε ακόμη ότι η έως τώρα η συμμετοχή των επιτηδευματιών είναι περιορισμένη και έχουν εισπραχθεί περί τα 100 εκατ. ευρώ από την περαίωση. Ο στόχος που είχε θέσει το Yπουργείο Οικονομικών αναφέρεται σε 400 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2010, δηλαδή μέχρι σήμερα έχει εισπραχθεί το 25% των υπολογιζόμενων εσόδων.

Ο κ. Γεωργακόπουλος προσδιόρισε στα 4 δισ. ευρώ την προσαρμογή που θα απαιτηθεί από την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009. Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε πως η υστέρηση εσόδων στον προϋπολογισμό 2010 δεν θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς για την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 στα επίπεδα του 15,4%, ο γ.γ. του Yπουργείου Οικονομικών είπε πως τα νέα στοιχεία αποκάλυψαν την κατάσταση που άφησε η Νέα Δημοκρατία και για το 2011 σημείωσε πως στόχος παραμένει η μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ.

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είπε πως θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 25 Νοεμβρίου και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ και τις μετατάξεις προϊόντων από τον χαμηλό στον υψηλότερο συντελεστή. Oπως διευκρίνισε, για κάποια προϊόντα ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ 11% θα αυξηθεί στο 13% και κάποια άλλα θα μεταφερθούν από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή του 23%.

 Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο