Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Ε. προς τον Υ.Ο. σχετικά με την περαίωση

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Ε.)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟΥ 22 - ΧΑΛΚΙΔΑ, Τ.Κ. 341 00
ΤΗΛ. - FAX: 2221084530 - email: [email protected]
 ΧΑΛΚΙΔΑ 16/11/2010
ΑΡ.ΠΡΩΤ:341                                                                           

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κον Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
                                                           
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΓΕΝ ΓΡΑΜ/ΤΕΑ ΟΙΚΟΝ/ΚΩΝ κον ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ
Γ.ΓΡΑΜ.ΦΟΡΟΛ. ΘΕΜΑΤΩΝ κον ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ
ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘ.ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ κον ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


ΑΙΤΗΜΑ: 1) Παράταση προθεσμίας περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων βάσει του Ν. 3888/2010 
2) Υπαγωγή των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι 30-11-2010
3) Εξαίρεση των επιχειρήσεων για τα έτη αδράνειάς τους
          

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Στις 18/11/2010, λήγει η προθεσμία της περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων βάσει του Ν. 3888/2010.

Με δεδομένο ότι η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων ξεκίνησε στις 20/10/2010 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης της παραπάνω προθεσμίας (18/11/2010) -με την καταβολή μάλιστα του 20% του συνολικού ποσού της οφειλής- το χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί είναι ασφυκτικό.

Στις περιπτώσεις, μάλιστα, όπου διαπιστώνονται λάθη στα εκκαθαριστικά, το πλαίσιο στενεύει ακόμα περισσότερο, εφόσον οι διορθώσεις θα πρέπει να γίνουν εντός 10ημέρου και το αργότερο μέχρι τις 29/11/2010.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες που αποθαρρύνουν την υπαγωγή πολλών επαγγελματιών  στη ρύθμιση αφορούν κυρίως στην απουσία διαθέσιμου ρευστού από πλευράς επιχειρήσεων λόγω της μείωσης του τζίρου σε αξία και όγκο πωλήσεων και στα περιορισμένα χρονικά περιθώρια της διαδικασίας

Η ΕΦΕΕΕ θεωρεί αναγκαίο να δοθούν τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί η αναμενόμενη αυξημένη αγοραστική κίνηση της εορταστικής περιόδου. Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις θα καταστούν περισσότερο ικανές να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να ρυθμίσουν φορολογικές εκκρεμότητες.

Τέλος θα θέλαμε να σας επισημάνουμε να εξετάσετε και να δώσετε το περιθώριο να υπαχθούν στην ρύθμιση και τα έτη για τα οποία υποβλήθηκαν δηλώσεις μετά την 31-8-2010, αλλά και να μην επιβαρυνθούν με τα ποσά της περαίωσης οι επιχειρήσεις για την περίοδο που βρίσκονταν σε αδράνεια.

Θεωρώντας ότι θα κάνετε πράξη τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την στήριξη της αγοράς ζητάμε την παράταση της ημερομηνίας αποδοχής των εκκαθαριστικών της περαίωσης τουλάχιστον μέχρι 31-12-2010, την παράταση του άρθρου 4 παράγραφος 1 περίπτωση α  μέχρι τις 30-11-2010 προκειμένου να μπορέσουν να υπαχθούν και οι επιχειρήσεις που υπέβαλλαν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος μετά την 31-8-2010 και την υπαγωγή στην περαίωση των επιχειρήσεων για τα έτη που βρίσκονταν σε αδράνεια με απαλλαγή για τα έτη αυτά από την καταβολή  οποιουδήποτε ποσού.


                                                      

Με εκτίμηση

                                            
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                   
ΣΤΑΜΑΤΗΣ Δ.  ΣΠΥΡΟΥ                    
                                            
Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΛΑΜΠΡΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο