Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς παράταση περαίωσης . Πενιχρές οι εισπράξεις σε σχέση με τον στόχο των 700 εκατ. ευρώ

Θύμα της οικονομικής δυσπραγίας ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων αλλά και της σωρείας λαθών στα εκκαθαριστικά φαίνεται να πέφτει η περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, οδηγώντας σε πιθανή παράταση των προθεσμιών για υπαγωγή στη ρύθμιση.

Μέχρι χθες στις τράπεζες και τις εφορίες δεν είχαν σπεύσει παρά λίγες χιλιάδες φορολογούμενοι, καταβάλλοντας συνολικά προκαταβολές περαίωσης ύψους 60 εκατ. ευρώ. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πλέον ότι είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος είσπραξης εσόδων 700 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση που εκπνέει την προσεχή Πέμπτη.

Αλλωστε, πληθώρα φορολογουμένων δεν έχουν ακόμα παραλάβει τα εκκαθαριστικά τους, καθώς τα τελευταία απεστάλησαν μόλις στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι αρχικές προθεσμίες εκπνέουν στις 18 Νοεμβρίου για όσους φορολογούμενους έχουν λάβει εκκαθαριστικά χωρίς λάθη, ενώ στην περίπτωση που απαιτούνται διορθώσεις η προθεσμία εκπνέει στις 29 Νοεμβρίου.

Προκαταβολή και έως 24 δόσεις
Για την υπαγωγή στη ρύθμιση απαιτείται η καταβολή του 20% του φόρου περαίωσης, ενώ η εξόφληση γίνεται σε δόσεις που μπορούν να φτάσουν και τις 24.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταβολή της προκαταβολής γίνεται υποχρεωτικά σε οποιαδήποτε συμβεβλημένη τράπεζα, με την προσκόμιση- επίδειξη του εκκαθαριστικού και οι δόσεις, σε περίπτωση μη εφάπαξ εξόφλησης, καταβάλλονται επίσης σε οποιαδήποτε συμβεβλημένη τράπεζα, με δυνατότητα όμως καταβολής και στις εφορίες.

Στην εφορία η διόρθωση λαθών
Σε περίπτωση ύπαρξης σφαλμάτων στο εκκαθαριστικό, ο φορολογούμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στην εφορία του για να κάνει τις σχετικές διορθώσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, προκαταβολή και δόσεις εξοφλούνται μόνο στην εφορία η οποία έκανε τις διορθώσεις.

Στην κατεύθυνση της παράτασης των προθεσμιών, άλλωστε, «δείχνει» και η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για μετάδοση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σποτ, προκειμένου να ενημερωθούν οι φορολογούμενοι. Η απόφαση ανάθεσης των σποτ σε διαφημιστική εταιρεία ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα και η μετάδοσή τους δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Πηγή Τα Νέα

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο