Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προσφυγή φοροτεχνικών στο ΣτΕ για την περαίωση

16 Νοέμβριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετή στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η διάταξη του Ν. <a target='_blank' href='http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/258' rel='tag laws'>3888/2010</a> που προβλέπει την περαίωση, καθώς δεν καταλαμβάνει ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων και επιτηδευματιών.
Προσφυγή φοροτεχνικών στο ΣτΕ για την περαίωση

Η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετή στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η διάταξη του Ν. 3888/2010 που προβλέπει την περαίωση, καθώς δεν καταλαμβάνει ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων και επιτηδευματιών.

Η Ένωση αναφέρει ότι η περαίωση είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών και στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, όπως παράλληλα είναι αντίθετη και στην 6η κοινοτική οδηγία για την ομοιόμορφη φορολογική βάση.

Ακόμη, η Ένωση χαρακτηρίζει «λεόντειο σύμβαση» τη διάταξη εκείνη του άρθρου 9 του Ν. 3888/2010 που παρέχει τη δυνατότητα στις ΔΟΥ να επανελέγχουν τις υποθέσεις στο μέλλον στις περιπτώσεις που προκύψουν νέα στοιχεία σε βάρος των φορολογουμένων.

Πηγή AΠΕ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης