Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιβολή προστίμων για παραβάσεις που προέκυψαν στα κοστολογικά στοιχεία τιμοκαταλόγων χονδρικής

Επιβολή προστίμων για παραβάσεις που προέκυψαν στα κοστολογικά στοιχεία τιμοκαταλόγων χονδρικής

Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συνεχίζει  τον έλεγχο της αγοράς με σκοπό την αποφυγή φαινομένων που αποτελούν πηγή κερδοσκοπίας.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε έλεγχος σε εταιρίες που  είναι υπόχρεες βάση του άρθρου 9 της Α.Δ. 7/2009,  να προαναγγέλλουν και να τεκμηριώνουν στην αρμόδια υπηρεσία τις μεταβολές των τιμών χονδρικής (ελλιπή κοστολογικά στοιχεία) πριν την κοινοποίησή τους στους εμπορικούς τους συνεργάτες.

Στην Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς της  Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Κοστολόγησης και Έρευνας Αγοράς υπεβλήθησαν από επιχειρήσεις  273 τιμοκατάλογοι χονδρικής με μεταβολές τιμών από την αρχή του 2010.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα κοστολογικά τους στοιχεία, προέκυψαν 28 παραβάσεις (ελλιπή κοστολογικά στοιχεία) σε επιχειρήσεις τροφίμων, εισαγωγής & εμπορίας ελαστικών, φυτοφαρμάκων, service αυτοκινήτων κ.λ.π..

Στις εταιρείες αυτές  επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3,152,000 ευρώ και υποχρεώθηκαν και σε αναστολή της εφαρμογής  του τιμοκαταλόγου τους.

Επίσης μετά από έρευνα του Υπουργείου προέκυψαν 11 παραβάσεις  λόγω μη υποβολής τιμών καταλόγων τιμών  χονδρικής, κυρίως σε εταιρείες τροφίμων, στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 330,000 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας σημειώνει ότι «κύριο μέλημα του Υπουργείου είναι η επιβολή του νόμου, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του καταναλωτή».

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο