Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναζητείται λύση αποπληρωμής χρεών στον ΟΑΕΕ

ΛYΣEIΣ προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από τις επιχειρήσεις αναζητά η διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών κατόπιν προτροπής της ΓΣΕΒΕΕ. Oπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας στην EΞΠPEΣ Δημήτρης Ασημακόπουλος, το πρώτο εξάμηνο του 2011 θα είναι καθοριστικό για τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ, καθώς ήδη υπάρχει πλήρης αδυναμία καταβολής των εισφορών από 300.000 επιχειρηματίες, όπου η μέση οφειλή αγγίζει τις 8.800 ευρώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση της Συνομοσπονδίας κατέθεσε στον διοικητή του ΟΑΕΕ Γεράσιμο Βουδούρη τις προτάσεις της με στόχο να βρεθεί μια νέα διαδικασία αποπληρωμής χρεών στον Οργανισμό. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται από την κυβέρνηση η πρόταση της Συνομοσπονδίας να παγώσει η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών για δύο έτη και να γίνεται η καταβολή των τρεχουσών εισφορών με ένα μικρό ποσοστό επιβάρυνσης για τον επιχειρηματία.

Επιπλέον, λόγω του ότι το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς κρίνεται ότι είναι υψηλό, με βάση τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η κρίση στην αγορά, εξετάζεται το ενδεχόμενο η καταβολή της δόσης να γίνεται κάθε μήνα, αντί διμήνου που ισχύει σήμερα, ώστε το ποσό να είναι μικρότερο και να μπορεί να αντεπεξέλθει ο επιχειρηματίας.

Oπως αναφέρει ο κ. Ασημακόπουλος, είναι απαραίτητο να υπάρξει διαχωρισμός στις οφειλές ώστε ο ασφαλισμένος, εάν το επιθυμεί, να μπορεί να πληρώνει μόνο τα τρέχοντα ασφάλιστρα και όχι να γίνεται υποχρεωτικά διακανονισμός για το σύνολο της οφειλής. Παράλληλα επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές προτάσεις που αφορούν τη μετάθεση του διακανονισμού της οφειλής, αλλά και σκέψεις για τον διακανονισμό των οφειλών όσων είναι ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση.

Ο κ. Ασημακόπουλος αναφέρει ότι με τις παραπάνω ρυθμίσεις ενδεχομένως να δυσανασχετίσουν οι συνεπείς επιχειρηματίες στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών. Oμως ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι θα πρέπει όλοι να επικεντρωθούν στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Οργανισμού, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσουν ούτε οι συνεπείς να συνταξιοδοτηθούν μέσω του ΟΑΕE.

Aλλο ένα πρόβλημα που θα προστεθεί στον ΟΑΕΕ και θα δημιουργήσει επιπλέον οικονομικά βάρη είναι η αύξηση των αιτήσεων προς συνταξιοδότηση λόγω της οικονομικής κρίσης και των αλλαγών στο ασφαλιστικό. Σύμφωνα με τον κ. Ασημακόπουλο, ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης στον ΟΑΕΕ από 66 έτη που είναι σήμερα σε 3 χρόνια θα μειωθεί στα 64.

 Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο