Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

(Π.Ο.Λ.) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΟΛ 1157/28.12.2005 του ΥΠΟΙΚΟ για τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΟΛ 1157/28.12.2005 του ΥΠΟΙΚΟ για τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081 - ΦΑΞ 38 01 227 - ΑΘΗΝΑ.

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2006

Προς τους:

1. Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα

2. Διεύθυνση Γενικής Φορολογίας

3. Διεύθυνση Κ.Β.Σ.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΟΛ 1157/28.12.2005 του ΥΠΟΙΚΟ

για τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στο και πέντε συντάχθηκε και εκδόθηκε η απόφαση για τις Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Αυτό τουλάχιστον διαπιστώνεται από την πρώτη ανάγνωση του περιεχομένου της παραπάνω απόφασης, που επιβάλλει την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων από όλους χωρίς εξαίρεση τους επιτηδευματίες και επιχειρήσεις και χωρίς περιορισμό ή κατώτατο όριο στο ποσό της συναλλαγής, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι συναλλαγές μέχρι και ένα (1) λεπτό θα πρέπει να υποβάλλονται.

Εκτός των παραπάνω θεσπίζονται και νέες υποχρεώσεις, οι οποίες ήδη υποβάλλονται υποχρεωτικά μέσω άλλων δηλώσεων.

Είναι φανερό ότι η πολιτική ηγεσία και οι συντάκτες της απόφασης, δεν μπήκαν στο κόπο να εξετάσουν πως πρακτικά θα εφαρμοστεί μια απόφαση στο «και πέντε», αφού ήδη άρχισαν οι λογιστικές καταχωρήσεις του 2006 και δεν έχει γίνει η απαραίτητη προσαρμογή των λογιστικών προγραμμάτων. Όπως επίσης είναι φανερό, ότι δεν εξέτασαν τον όγκο των πρόσθετων εργασιών στα λογιστήρια και το κόστος επιβάρυνσης κυρίως των μικροεπιτηδευματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η αναφορά και οι επισημάνσεις για δήθεν αναβάθμιση του φορολογικού συστήματος, είναι το άλλοθι για την ενίσχυση του αντικοινωνικού χαρακτήρα και η σταθεροποίηση και θωράκιση της μονόπλευρης κατεύθυνσής του στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μικροεπιτηδευματίες, οι οποίοι μαζί με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, είναι αυτοί που σηκώνουν τον κύριο όγκο των φορολογικών βαρών.

Η Π.Ο.Λ. μακριά από συντεχνιακά συμφέροντα, σταθερά υποστηρίζει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών, στην κατεύθυνση όμως της σύλληψης της πραγματικής φορολογητέας ύλης και της συμβολής του καθένα στα φορολογικά βάρη, σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες.

Τέλος, η Π.Ο.Λ. έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μπέζα, για να θέσει και τα νέα προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή της ΠΟΛ 1157/2005.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο