Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. για παράταση περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666  
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected], [email protected]
   

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Θεσσαλονίκη 12/11/2010

ΚΟΙΝ.:
1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ
2) ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ
3) ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
κ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
4) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
5) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.
6) Ε.Ε.Θ.
7) Β.Ε.Θ.
8) Ε.Β.Ε.Θ.
9) Ο.Ε.Ε.Θ.
10) Ο.Β.Σ.Θ.
11) Ε.Σ.Θ.
           

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στις 18/11/2010 λήγει η προθεσμία της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων του Ν.3888/2010 και δεν έχουν αποσταλεί ακόμη χιλιάδες εκκαθαριστικά στους επιτηδευματίες, αλλά και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των σταλμένων έχουν λάθη και θα πρέπει να διορθωθούν από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
   
Επίσης πολλά εκκαθαριστικά σημειώματα δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα και η Γ.Γ.Π.Σ. αναφέρει ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να αποταθούν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την έκδοση τους.
   
Επειδή λοιπόν οι Δ.Ο.Υ. δεν έχουν λάβει το λογισμικό με το οποίο θα εκδώσουν τα νέα εκκαθαριστικά, λανθασμένα και μη εκδοθέντα και λόγω του ότι χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα υπέρογκους φόρους, χωρίς να διαθέτουν την ανάλογη ρευστότητα  λόγω της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται θετικά στην περαίωση, παρακαλούμε να δοθεί παράταση μέχρι 31/12/2010, ώστε να δοθεί η δυνατότητα, οι φορολογούμενοι να περαιώσουν τις εκκρεμείς φορολογικές τους υποθέσεις, άλλως η περαίωση δεν θα πετύχει τους σκοπούς της και δεν θα εισπραχθούν τα προσδοκόμενα έσοδα που τόσο ανάγκη τα έχει το Κράτος το διάστημα αυτό.


Με τιμή
Για το Δ.Σ.

             
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                         

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο