Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διορθώσεις για 185000 εκκαθαριστικά της περαίωσης

NEA προβλήματα ανακύπτουν με την περαίωση και ειδικότερα με την εκκαθάριση του φόρου για τις επιχειρήσεις. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «πάγωσε», σύμφωνα με πληροφορίες την αποστολή 185.000 σημειωμάτων μέχρι να επανεξεταστεί ο υπολογισμός των ποσών, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν χρησιμοποιήθηκαν τα σωστά φορολογικά στοιχεία.

Διορθώσεις για 185.000 εκκαθαριστικά της περαίωσης            

 
 NEA προβλήματα ανακύπτουν με την περαίωση και ειδικότερα με την εκκαθάριση του φόρου για τις επιχειρήσεις. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «πάγωσε», σύμφωνα με πληροφορίες την αποστολή 185.000 σημειωμάτων μέχρι να επανεξεταστεί ο υπολογισμός των ποσών, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν χρησιμοποιήθηκαν τα σωστά φορολογικά στοιχεία.
 

Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση των σημειωμάτων γίνεται απευθείας από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων χωρίς να υπάρχει σύνδεση με την –κατά περίπτωση– εφορία και ως εκ τούτου το σύστημα δεν είναι πάντα ενημερωμένο για τη φορολογική κατάσταση των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκκρεμεί και η έκδοση 700.000 - 770.000 σημειωμάτων που αφορούν την περαίωση επιτηδευματιών, καθώς το Yπουργείο Oικονομικών ζήτησε να επανελεγχθούν ώστε να αποφευχθούν νέα λάθη που θα οδηγήσουν σε ταλαιπωρία τους φορολογουμένους.

Το πρώτο πρόβλημα αφορά το ειδικό λογισμικό που θα επιτρέπει σύνδεση με το ΚΕΠΥΟ για τη διόρθωση των λαθών στα εκκαθαριστικά, το οποίο δεν έχει φτάσει ακόμη στις εφορίες. Η σχετική ηλεκτρονική πύλη επρόκειτο να ανοίξει από την Τετάρτη και από το ΚΕΠΥΟ δηλώνουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ανοίξει τουλάχιστον μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Υπό τις συνθήκες αυτές είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί η καταληκτική προθεσμία της επόμενης εβδομάδας και στο Yπουργείο Οικονομικών σκέφτονται σοβαρά να δώσουν παράταση για τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα.

Ανάλογες προθέσεις υπάρχουν και για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η σχετική ρύθμιση είναι ελαστική και επιτρέπει υπαγωγή ακόμα και μετά τη λήξη της σχετική προθεσμίας, που ήταν η 29η Οκτωβρίου. Ωστόσο, αυτό που ζητούν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του εμπορίου είναι να μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση έως το τέλος του χρόνου, χωρίς όμως να καταβάλουν τις σχετικές προσαυξήσεις, όπως ορίζει η διάταξη νόμου.

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο